Reuters
Reuters

Sjajna forma nije prošla nezapaženo: Petra Musu traže klubovi iz Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 12:58

Hrvatski reprezentativni napadač godinu je završio golom i asistencijom.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa na najbolji je način zaključio 2023. godinu. U utakmici između Benfice i Famalicaa ušao je u igru u 70. minuti utakmice pri rezultatu 1-0 za svoju momčad (Cabral 31'). U 80. je zaradio žuti karton, u 85. lijepo asistirao Rafa Silvi za drugi pogodak svoje momčadi, a u 89. zabio iskosa na dodavanje Rafe Silve za konačnih 3-0. Petar Musa je u tekućoj sezoni zabio pet pogodaka za Orlove, što je dobra statistika budući da u pravilu ima status rezerve. Musa će 2023. godinu pamtiti i kao onu u kojoj je debitirao za hrvatsku reprezentaciju, a do kraja godine upisao je ukupnu šest nastupa. Na prvijenac još čeka...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve u svemu, nastupi za Hrvatsku i Benficu, za koju je u karijeri zabio 16 pogodaka, doveli su ga na radar europskih klubova, posebno onih iz Serie A. Tu vijest donosi poznati talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira koji navodi kako Musu na zimu žele dovesti dva talijanska prvoligaša. O kojim klubovima je točno riječ nije poznato, no kako Musa s Benficom ima ugovor do 2027., a Trnasfermarkt ga procjenjuje na osam milijuna eura, možemo špekulirati kako se radi o klubovima iz gornjeg doma Serie A.

Musa je karijeru započeo u Zagrebu, preko Intera iz Zaprešića stigao je u Češku. U portugalskoj ligi igra od ljeta 2021., a član Benfice je od ljeta 2022.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar MusaHrvatska nogometna reprezentacijaBenficaSerie A

Ostale Vijesti