Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sjajan posao na Rujevici: Rijeka produljila ugovor s važnim prvotimcem!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 08:25

Ostaje na Kvarneru do lipnja 2026. godine.

Niko Galešić potpisao je novi 2.5-godišnji ugovor s Rijekom! Talentiranom stoperu kluba s Kvarnera je ugovor isticao na kraju tekuće sezone, ali je prije siječanjskog prijelaznog roka, u kojem je, bez dozvole kluba, mogao slobodno pregovarati s drugim potencijalnim poslodavcima, stavio potpis na ugovor koji ga čini igračem Rijeke do kraja lipnja 2026. godine. Preciznije, Rijeka je imala opciju produljenja ugvora za dodatne dvije godine, a to su, na zadovoljstvo svih navijača, sada i iskoristili, odnosno 'aktivirali'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Galešić je izdanak Herthine škole nogometa. Osam godina proveo je u mlađim kategorijama kluba iz njemačke prijestolnice, a onda je 2019. iz njihove U19 momčadi preselio u Rijeku. Prvo je igrao za juniorsku momčad, potom je odradio polugodišnje 'kaljenje' u Hrvatskom dragovoljcu zajedno s Veldinom Hodžom i Matijom Friganom, a od početka prošle sezone dio je prve momčadi Rijeke.

U sezoni 22./23. skupio je 25 nastupa za Rijeku u HNL-u, dok je ove sezone, uključujući i kvalifikacije za Europsku ligu, kombinirao upisao 12 nastupa. Zasad jedini pogodak u dresu kluba s Kvarnera postigao je na spektakularan način kad je pretrčao 80-ak metara, usputno nanizao nekoliko protivničkih igrača, pa onda ljevicom, malo iskosa, matirao vratara Slavena Suška za minimalno slavlje Rijeke u Koprivnici. Poslije utakmica trener Željko Sopić usporedio ga je s Cristianom Ronaldom, ali nakon tog ogleda odigrao je još samo utakmicu, dok je ostale propustio zbog problema s ozljedom aduktora.

Na Euru U21 u Rumunjskoj i Gruziji Galešić je upisao dva nastupa, a TM ga trenutno vrednuje na 850 tisuća eura. U Rijeci ga pak vrednuju malo konkretnije te bi sve ponude za njega manje od dva milijuna eura sasvim sigurno odbijali bez previše razmišljanja.

Galešić je prvi potpisao novi ugovor od ukupno šestorice prvotimaca kojima ističe ugovor na kraju sezone. Ostali su još Grgić, Obregon, Dilaver, Mitrović i Selahi, s tim da bi najviše problema moglo biti s potonjim budući da su njegove dobre igre ove sezone povećale apetite njegovih agenata koji pomalo zaboravljaju da je njihov pulen bio popriličan anonimac prije nego što je stigao na Kvarner. U svakom slučaju, uprava Rijeke napravila je izvrstan potez s ovim potpisom i korak u pravom smjeru. Kako bi ono rekli Englezi: „One down, five more to go“



Tagovi

Niko GalešićHNK RijekaRijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti