REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Šišmiši se ne moraju bojati za opstanak nakon današnje pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 18:52

Privremeno su oraspoložili navijače nakon velikih prosvjeda u Valenciji

Pobjedom protiv Vlalladolida od 3:0 danas je Valencia osigurala ostanak u La Ligi, a zabijali su Maximiliano Gomez (45'+1', 48') i Thierry Correia (89').

Loša sezona je iza Šišmiša koje smo navikli gledati u brobi za europske pozicije, a do danas je vladao strah hoće li do kraja itko ugroziti njihov ostanak među elitom španjolskog nogometa. Nezadovoljstvo navijača krenulo je lošim rezultatima kluba i već nekoliko puta su prosvjedovali protiv vlasnika Petera Lima kojeg smatraju glavnim uzrokom. Valencia je uslijed pandemije koronavirusa zapala u financijske probleme zbog kojih su prodavani najbolji igrači, a to se odrazilo na rezultat.


Nakon jučerašnjih prosvjeda, ova pobjeda donijela je privremeno olakšanje prosvjednicima i vlasniku kluba.


Statistički gledano gostujući Valladolid, koji je trenutno na rubu provalije, bio je bolja momčad s 59 % posjeda i čak 19 udaraca prema golu naspram šest Valencijinih. Međutim tri udarca u okvir Valencije završila su u mreži dok su gosti imali tek dva udarca u okvir gola.

Prvi udarac koji je završio u golu bio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Gomez ispratio jedno dodavanje u šesnaesterac i pogodio za 1:0. Nakon kratke provjere VAR-a sudac je priznao zgoditak. Isti igrač zabio je za 2:0 na asistenciju Solera, a konačan rezultat postavio je Correia u 89. minuti glavom iz teške pozicije.

Vrijednom pobjedom Šišmiši sus osigrali ostanak tri kola prije kraja s 39 bodova na 13. mjestu, dok Valladolid čeka borba do kraja. Valladolid se nalazi na 17. mjestu, rubnom od zone ispadanja, s 31 bodom, a imaju tek po bod više od Huesce i Elchea te dva od Eibara.



Tagovi

ValenciaValladolid

Ostale Vijesti