REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Sinovi Božice pokušat će zaustaviti prvake na pohodu po novi Scudetto

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 16.01.22. | 09:23

Pašalić iz drugog plana ugrožava Perišića i Brozovića

Derbi 22. kola Serie A odigrat će se danas od 20:45 u Bergamu između Atalante i Intera. Nakon svega što se događalo u Milanu nakon osvajanja Scudetta malotko je očekivao s novom postavom ponovno Inter u vrhu Serie A. No, sportski direktor Beppe Marotta odradio je odličan posao, a angažiranje Simonea Inzaghija iz Lazija pokazalo se kao pun pogodak. Unatoč lošijoj financijskoj situaciji i 'jeftinijim' pojačanjima te odlasku najboljeg strijelac Romelua Lukakua, Inter je prvi na ljestvici.

(3.20) Atalanta (3.70) Inter (2.40)

U posljednjih deset utakmica Inter je izgubio samo od Real Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka, a u ostalih devet je izašao kao pobjednik. Ovaj impresivan niz Nerazzurra prati i sjajna forma hrvatskih reprezentativaca Ivana Perišića i Marcela Brozovića. Iako obojici ugovor ističe krajem sezone, neizostavni su članovi Inzaghijeve postave. Sam Inzaghi je izjavio da će ih bez obzira hoće li produžiti ili ne, koristiti do kraja zbog njihovog utjecaja na igru momčadi. Nema se tu što posebno ispričati što nije ispričano. Brozović je u godinama iza sebe u Serie A stekao status jednog od najboljih veznjaka svijeta i drugi europski velikani bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima dok je još u naponu snage. A s obzirom kako niže kilometre ovaj turopoljski maratonac bi mogao još dugo vremena biti važan kotač i pokretač igre kako u klubu, tako i Vatrenima. Prema zadnjim informacijama koje stižu iz Italije potpis na novi ugovor s Interom trebao bi pasti uskoro, tako da su se rasplinule nade europskih velikana da bi mogli imati Borzovića u svojim redovima.

I dok je Epic Brozo na pragu dogovora, Ivan Perišić s druge strane nije zadovoljan onim što mu nudi Inter za produljenje suradnje i vrlo vjerojatno će mijenjati sredinu. Spominje se puno klubova, a među onima koji se najglasnije čuju je saudijski kapital iz Newcastlea te londonski velikani Arsenal i Tottenham. Ako izbore ostanak u Premier ligi, Perišić bi mogao biti njihova sljedeća akvizicija. Inzaghi bi ga više volio zadržati s obzirom na doprinos koji daje momčadi, a to je ove sezone četiri gola i asistencija, no dok mu ugovor ne istekne sigurno će ga zbog višeg cilja držati u momčadi.

Inzaghijev Inter zabio je ove sezone 51 gol što ih čini najefikasnijim napadom, a imaju i drugu najbolju obranu s 16 primljenih golova. Tek Napoli broji gol manje od njih. S takvom igrom čini se da hitaju po drugi uzastopni naslov.

No nešto će se pitati i sinove Božice. Gian Pier Gasperini od svog preuzimanja Atalante postao je jedan od najatraktivnijih klubova za pratiti. Sjajne akcije, golovi, dodavanja, uglavnom sve što želite vidjeti od nogometa bergamska Božica vam to i ponudi. Posljednjih godina Atalanta je pri vrhu Serie A, a danas se postavlja pitanje je li napokon došlo vrijeme da skinu i Scudetto. Da su zreli za taj pothvat, jesu. Problem bi mogao biti u nekonzistentnoj formi i čestim ozljedama važnih igrača. Ove sezone imaju sreću da Mario Pašalić igra u životnoj formi i najefikasniji je veznjak najjačih europskih liga. Trenutno je na osam golova i pet asistencija u Serie A, a kao glavni forte njegove igre ostaje dolazak iz drugog plana za koji su rijetke obrane imale rješenje.

U posljednje vrijeme bilo je tu svega poput poraza od Rome, pobjede nad Juventusom i razbijanja Udinesea, a danas bi mogli demonstrirati kako padaju veliki. Pao je još u prosincu pod njihovim nogama nakon preokreta Napoli pa je to zasigurno jedan od razloga koji brine Inzaghija. Veća briga je ipak kod Gasperinija koji neće imati danas dva važna igrača Robina Gosensa i Duvana Zapatu, a upitan je i sjajni Danac Joachim Maehle.

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Germania danas daje sjajne tečajeve na ovu utakmicu. Pobjeda Atalante plaća se 3.20, a slavlje Intera s 2.40 dok je remi na 3.70. S obzirom da se radi o efikasnim momčadima ne bi bilo loše provjeriti i tečajeve na golove. Pa tako onaj da će obje momčadi zabiti iznosi 1.52, ali ako odlučite kombinirati s primjerice tri i više golova dobijete 1.75.

Dobra oklada za one hrabrije može biti i točan rezultat, a naša preporuka je slavlje Intera 1:2 na što Germania donosi tečaj 8.50.

(3.20) Atalanta (3.70) Inter (2.40)

SERIE A 22. KOLO:

Subota

Juventus – Udinese 2:0

Salernitana – Lazio 0:3

Sampdoria – Torino 1:2

Nedjelja

Sassuolo – Verona 12:30

Venezia – Empoli 15:00

Roma – Cagliari 18:00

Atalanta – Inter 20:45

Ponedjeljak

Milan – Spezia 18:30

Bologna – Napoli 18:30

Fiorentina – Genoa 20:45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+




Tagovi

Mario PašalićIvan PerišićMarcelo Brozović

Ostale Vijesti