Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Siniša Mihajlović pokopan u Rimu: ‘‘Adio, Miha, tvoji Robi i Zvone‘‘, pisalo je na vijencu Prosinečkog i Bobana

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 15:00

Prosinečki je s Mihajlovićem igrao u Crvenoj zvezdi, s kojom su zajedno osvojili naslov europskog prvaka, a Boban mu je bio rival kao igrač Milana

Legendarni srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović sahranjen je danas na groblju bazilike ‘Santa Maria degli Angeli e dei Martiri‘ u Rimu.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini nakon duge i teške bolesti, a posljednju počast došli su mu, uz članove obitelji, odati brojni prijatelji i kolege iz svijeta nogometa.

Talijanska TV postaja RAI 1 izravno je prenosila pogreb Siniše Mihajlovića, te je emitirala i posebnu emisiju posvećenu igraču i stručnjaku koji je ostavio dubok trag u Italiji.

Posljednji pozdrav svom su prijatelju uputili i hrvatski nogometni velikani Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

‘‘Adio, Miha, tvoji Robi i Zvone‘‘, poruka je na crveno-bijelom vijencu.

Prosinečki je s Mihajlovićem igrao u Crvenoj zvezdi, s kojom su zajedno osvojili naslov europskog prvaka, a Boban mu je bio rival i u Seriji A kao igrač Milana.

@starsport@starsport

Posljednje poruke Mihajloviću su poslali UEFA i FIFA, a na sprovod su stigli i poznati srpski nogometaši. Dejan Stanković, čijim je sinovima Siniša bio krsni kum, potom izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković PiksiVladimir JugovićZoran Bata MirkovićSlaviša JokanovićGordan PetrićŽeljko PetrovićDragan Recko Antić...

Stigla je i kompletna momčad rimskog Lazija predvođena kapetanom Cirom Immobileom, a kako prenose srpski mediji, sa sobom su poveli i čuvenog orla te tako ukazali veliku čast Mihajloviću.

Vijence su položili i predstavnici Crvene zvezde te Bologne, Milana, Rome i drugih talijanskih klubova. Među legendama talijanskog nogometa posljednji pozdrav Mihajloviću uputile su Francesco Toldo Angelo Peruzzi.

Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je izbornik Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.

Sredinom 2019. godine otkrio je kako boluje od akutne leukemije. Obavio je tri ciklusa kemoterapije, kao i transplantaciju koštane srži, te mu se stanje privremeno popravilo, ali se ponovno pogoršalo u posljednjih nekoliko mjeseci.

@reuters@reuters

Lijes s tijelom Siniše Mihajlovića u prednjim su redovima iz bazilike iznijeli njegovi prijatelji Dejan Stanković i Roberto Mancini, potom je automobilom prevezen do obližnjeg groblja gdje je proslavljeni srpski nogometaš sahranjen u krugu obitelji.

Mihajlović je ispraćen pljeskom i pjesmom navijača Lazija, koji su priredili i bakljadu u čast svom bivšem igraču. U Laziju je Mihajlović ostavio najdublji trag, no prije toga je dvije godine igrao u Romi, a na ispraćaj su došle i legende Vučice Francesco Totti i Danielle De Rossi.

Stigli su i navijači ostalih klubova za koje je igrao ili ih je trenirao Mihajlović. (G)


Tagovi

Siniša MihajlovićLazioRobert ProsinečkiZvonimir BobanCrvena zvezdaInterRomaBolognasrpska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti