GNK Dinamo
GNK Dinamo

Sin bivšeg kapetana Vatrenih potpisao ugovor s Dinamom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.23. | 12:45

Moreno Živković, talentirani stoper, igrač je s najduljim neprekinutom stažem u Maksimiru, uključujući i Arijana Ademija

Daroviti stoper Moreno Živković u svibnju će navršiti 19 godina, a već je punih 14 u Dinamu. Ovoga je tjedna potpisao višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom. Štoviše, dojmljiv je podatak da je u kompletnom aktualnom Dinamovu sustavu Živković drugi igrač s najduljim stažem, i to odmah iza kapetana udarnog sastava plavih i povijesnog rekordera po osvojenim trofejima, Arijana Ademija. Pritom računamo svih 250 registriranih igrača i u školi i u prvoj momčadi. A uzmemo li u obzir da je Ademi na proljeće 2012. bio na posudbi u Lokomotivi, možemo reći da je Živković igrač s najduljim neprekinutim stažem.

"U Dinamo sam došao još dok sam imao pet i pol godina, krenuo sam u Otvorenoj školi. Lukanić, Rukavina i ja zajedno smo prošli sve uzraste i jako sam sretan što sam potpisao ugovor, a sigurno je da ću dati sve od sebe da opravdam to povjerenje. Od najranijih dana igram u obrani, počeo sam kao stoper i ne bih mijenjao tu poziciju. Doduše, mislim da bih se dobro snašao i kao zadnji vezni.", rekao je Moreno Živković nakon potpisivanja ugovora, a sigurno mu je velika potpora otac Boris, nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije.

"Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti", dodao je Živković, koji će proljeće provesti na dvojnoj registraciji u Prvoj NL, u Dubravi TIM Kabel. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoMoreno ŽivkovićBoris ŽivkovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti