ALKIS KONSTANTINIDIS/Action Images
ALKIS KONSTANTINIDIS/Action Images

Šimunoviću treći put u posljednjih godinu dana propao povratak u HNL

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.09.21. | 18:48

Stasiti stoper je već godinu dana bez aktivnog nogometa

Nekadašnjeg braniča Dinama Jozu Šimunovića već drugo ljeto se povezuje s povratkom u HNL, međutim ponovno od tog posla neće biti ništa. Naime, 27-godišnji branič prije godinu dana je bio na pragu Rijeke, no do potpisa nije došlo jer nije prošao na liječničkom pregledu. Ista priča ponovila se i ovog ljeta, no prema informacijama do kojih smo došli epilog je potpuno isti.

Šimunović je u ljeto 2015.godine dres zagrebačkog Dinama zamijenio s onim Celtica u transferu vrijednom 7,5 milijuna eura. Na Celtic Parku se zadržao pet sezona, odigravši u tom razdoblju 126 utakmica te je osvojio pet naslova tamošnjeg Premiershipa, kao i po tri Kupa i Liga kupa.

Međutim, zadnje tri sezone je vukao probleme s ozljedama koje su rezultirale da mu Celtic prošlog ljeta nije želio produžiti ugovor te je od tad bez kluba.

Osim Rijeke Šimunović se u zadnjih godinu dana povezivao s turskim prvoligašima Rizesporom i Trabzonom, a navodno je bio blizu povratka u Maksimir, no za ugovor s Modrima se nije izborio također iz istog razloga kao dva puta s Rijekom.

Podsjetimo, problemi s ozljedama kod Šimunovića su se pojavili u ožujku 2016. godine kad mu je stradalo koljeno zbog čeka je završio na operacijskom stolu. Oporavak od ozljede trajao je šest mjeseci, a zbog nje mu je propao i transfer u Torino, iako je Šimunić tad tvrdio kako je potpuno zdrav te da su Talijani izmislili ozljedu jer su ga navodno Torinezi htjeli samo na posudbu od godinu dana.

„Ta vijest uopće nije točna. Zdrav sam, ali je nešto zapelo, nešto ne štima. Počele su se događati neke stvari koje se nisu mogle predvidjeti, pa se zbog toga nije dogodio potpis ugovora s Torinom. Dok vam ovo govorim, pregovori još nisu završili. Ne znam kome je u interesu puštati vijesti o mom zdravstvenom stanju, kad sam zdrav. Torino me htio na posudbu od godinu dana, na to su ciljali od početka. Kad su vidjeli da od toga neće biti ništa, onda su mi na liječničkom pregledu izmislili ozljedu! Zamislite, kažu da imam problema sa zdravim koljenom!? Kad je moj predsjednik vidio na što ciljaju, odustao je od posla“, izjavio je tad Šimunović za Sportske novosti,

Te sezone Šimunović je za Celtic odigrao sveukupno 33 utakmice te se sve činilo kako su njegove riječi istinite te da se vraća u maksimalni pogon. Međutim, da ozljeda nije dovoljno zaliječena dokaz su sezone koje su uslijedile u kojima je zbog problema s koljenom i Ahilovom petom odigrao sve zajedno 27 prvenstvenih utakmica. U posljednjoj godini ugovora sa Celticom odigrao je tek šest prvenstvenih utakmica, a dodatan šok uslijedio kad je uprava škotskog velikana odlučila ne produžiti mu ugovor.

Godina dana je prošla bez aktivnog igranja te je pitanje da li će se Šimunović vratiti nogometu ili je ovo kraj karijere, što bi definitivno bila velika šteta, s obzirom da mu je tek 27 godina.  


Tagovi

HNK RijekaDinamo ZagrebJozo ŠimunovićPrva HNLCelticškotski premiership

Ostale Vijesti