Action Images/Andrew Couldridge
Action Images/Andrew Couldridge

Simon Sluga: "Ne znam što mi je bilo kada sam došao u Englesku"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 15:20

Njegov početak u Lutonu obilježili su kiksevi

Bivši vratar Rijeke Simon Sluga dolaskom u Luton prolazio je teško razdoblje. U drugi razred engleskog stigao je u ljeto 2019. godine za transfer od 1,5 milijuna funti. Prve nastupe obilježili su neobjašnjivi kiksevi zbog kojih je 11 utakmica bio na klupi, a kad se vratio među vratnice postao je standardan.

O tom periodu dolaska u klub pričao je u intervjuu za službenu klupsku stranicu.

 „Za svaku je osobu početak drugačiji. Da budem iskren ako bih vam mogao reći točno što me muči. Zašto se bilo teško riješiti? Zašto nisam bio najbolji i zašto radim pogreške? Ne znam, jer da sam znao u to vrijeme, ne bih to učinio, očito je. Nisam osoba koja voli pričati priče o tome zašto se nešto dogodilo, dobro ili loše ili pokušavati imati neki alibi. Mogu samo reći da u ovom trenutku nisam bio dovoljno dobar i to je istina i za mene cijela priča. U to vrijeme nisam bio dovoljno dobar iz mnogo, mnogo razloga. Ali oni trenutno nisu važni, ja razmišljam o svojim odgovornostima, nemam problema s tim.", kazao je Sluga, treći vratar hrvatske reprezentacije.

Kasnije je počeo pokazivati za što je sposoban pa je upisao i tri utakmice s čistom mrežom prije pojave pandemije koronavirusa. Kada je ponovno krenula sezona bio je jedan od boljih igrača Lutona. O svojim obranama priča vrlo skromno.

"Ako želite biti vrlo iskreni, ne mogu reći da su nas spasile neke od mojih obrana ili ja. Dakle, puno je situacija, puno je ljudi, puno je stvari bilo tu da nas održi u prošloj godini i bilo je nevjerojatno. Navijači su bili na stadionima veći dio sezone, tako da imaju veliku zaslugu.“, zaključio je Sluga.


Tagovi

Simon Sluga

Ostale Vijesti