Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Simon Rožman doveo stasitog napadača iz Hrvatske, Miroslav Iličić se vraća na Kvarner

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 10:53

Stasiti Splićanin je prole sezone skupio 13 pogodaka i četiri asistencije u 2. HNL

Ivan Durdov karijeru nastavlja u Domžalama, a kao njegova zamjena na Krimeju stiže Miroslav Iličić. Prema informacijama Germanijaka, Durdov odlazi u Sloveniju bez da je za njega plaćena odšteta, a dobrim predstavama u Solinu i Orijentu 1919 zaradio je poziv kluba kojeg odnedavno vodi bivši trener Rijeke Simon Rožman.

Durdov je prve nogometne korake napravio u poznatoj splitskoj akademiji Adriatic, a u mlađim uzrastima igrao je za RNK Split i Osijek II.  Stekao je veliko iskustvo u 2. HNL gdje je igrao za Solin, Rudeš i posljednjih šest mjeseci za Orijent 1919, a u Domžalama će se za minutažu boriti s Arnelom Jakupovićem i Slobodanom Vukom.

Orijent 1919 je imao iznimno turbulentan proljetni dio prošle sezone. Iako su bili jesenski prvaci, momčad s Krimeje u konačnici je jedva osigurala ostanak u drugom rangu hrvatskog nogometa. Dvojac Matijaš-Koljanin trenutno traži novog trenera, ali prema informacijama Germanijaka 'pole position' u utrci za mjesto trenera drži Dragan Tadić. On će, kad Rijeka objavi ime trenera, vjerojatno prihvatiti poziv s Krimeje. Pod njegovim vodstvom Hrvatski dragovoljac je igrao dobro u proljetnom dijelu sezone, a dionice Tadića toliko su narasle da su ga neki čak spominjali u kontekstu novog trenera Rijeke. Iako je Palikuča njegov 'zagovarač', u klubu su ipak procijenili da je možda još malo prerano da se nekadašnjem kapetanu u ruke da da postane novi trener Rijeke.

Drugoligaš s Krimeje je zimus ostao bez Fućka, sad ih napušta Durdov, ali u rubrici dolasci trebalo bi se pojaviti ime Miroslava Iličića, nekadašnjeg igrača Orijenta 1919, Slaven Belupa i Istre 1961 koji je posljednjih šest mjeseci proveo u slovenskom Celju. Tamo se nije naigrao, skupio je svega jedan nastup, a budući da je mladom igraču najvažnije igrati, Iličić je spreman napraviti korak unazad kako bi kasnije napravio dva unaprijed.


Tagovi

Miroslav IličićIvan DurdovDomžaleSimon RožmanNK OrijentNK Orijent 1919

Ostale Vijesti