Davor Javorovic/Action Images
Davor Javorovic/Action Images

Silvio Čabraja: Iako će 99 % Kranjčevićeve navijati za Hajduk, Livaja neće zabiti!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 15:37

Trener Lokosa najavljuje subotnji ogled s Hajdukom u prvenstvu.

Lokomotiva ove subote na Kranjčevićevoj ponovno dočekuje Hajduk. Prije devet dana, napadački raspištoljeni Hajduk na istom je mjestu u utakmici Kupa slavio rezultatom 3:6 u utakmici kojom je s dvije asistencije i jednim golom dominirao Marko Livaja.

Unatoč uvjerljivom slavlju Bijelih ne treba biti toliko siguran da će se isti scenarij ponoviti u subotu. Lokosi će moći računati na Enesa Cokaja i Ibrahima Aliyua koji su spomenuti dvoboj propustili zbog crvenih kartona.

Bit će ovo treći ovosezonski prvenstveni dvoboj Lokomotive i Hajduka. Trener domaće momčadi Silvijo Čabraja je sada izvjavio:

“Nadam se da će sve drukčije izgledati nego što je izgledalo u Kupu. Na toj utakmici nismo bili dovoljno agresivni, premalo trčali, predaleko stajali od suparničkih igrača. Imao sam osjećaj da smo malo previše respektirali Hajduk. No, dvije dosadašnje prvenstvene utakmice smo protiv njih odigrali jako dobro, ona u Kranjčevićevoj je završila 2:2, na Poljudu smo minimalno poraženi s 0:1. Jest, Hajduk se u međuvremenu jako podigao. Ipak, mislim da će u subotu imati problema s nama.”

Na upit novinara o domaćinskoj atmosferi koju navijači Hajduka redovno stvaraju u ulici pjesnika odgovorio je:

“Pa, nije to tako samo u Zagrebu, nije to tako samo kad igra Lokomotiva. To je slučaj manje-više u svim gradovima kad gostuje Hajduk. Splićani svuda imaju svoje navijače, mi smo svjesni da će u subotu vjerojatno Kranjčevićeva biti dobro ispunjena, a da će 99 posto navijača biti hajdukovci.”

Nije nikakva tajna da će Livaja ponovno biti glavni adut Valdasa Dambrauskasa, ali Čabraja je hrabro najavio zaustavljanje najboljeg igrača Hajduka:

“Prošla su vremena ‘čovjek-čovjeka’... Nitko za njim neće trčati po cijelom terenu, to je zaista prošlo svršeno vrijeme. Ukoliko ćemo održavati našu formaciju i raditi prepokrivanja, te biti čvrsti u duelu, zašto ga ne bi zaustavili? Ovog trenutka u HNL-u je Livaja vjerojatno najbolji igrač, najviše pokazuje. Ali, i mi imamo dosta toga za pokazati. Konačno, onda nitko ne bi mogao igrati protiv Hajduka ako bi se rezoniralo da će Livaja sve riješiti. Mislim da ga možemo zastaviti. Neće u subotu protiv nas zabiti pogodak ili ga namjestiti!”


Tagovi

Silvijo ČabrajaMarko LivajaHajdukLokomotiv

Ostale Vijesti