Darren Staples/NEWSCOM
Darren Staples/NEWSCOM

Siječanjska želja Hajduka izabran za najboljeg igrača Premier lige 2

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 11:36

U svim natjecanjima je ove sezone skupio 29 pogodaka i 18 asistencija u 33 nastupa, a Bijeli su umjesto njega dobili Anella.

Talentirani portugalski krilni napadač Carlos Borges izabran je za najboljeg igrača Premier lige 2, potvrdili su iz njegovog kluba Manchester Cityja na službenim stranicama kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Borges je u City stigao 2014. godine kad je imao samo 10 godina. Ranije je igrao za Sporting i niželigaša NADC Sintra gdje je napravio prve nogometne korake.

Iako vuče podrijetlo iz Gvineje Bisau, Borges igra pod portugalskom zastavom. Ove sezone je oduševio igrajući za U21 momčad Cityja, a u 33 nastupa u svim natjecanjima skupio je 29 pogodaka i 18 asistencija.

Borges je bio želja čelnika Hajduka u zimskom prijelaznom roku, na Portugalca su na Poljudu gledali kao zamjenu za Stipu Biuka, ali je iz Cityja stigla odbijenica uz kratko objašnjenje „na njega računamo.“ Nakon što nije postignut dogovor oko Borgesa, City je Hajduku ponudio Anella koji je iz Lommela, belgijskog drugoligaša čiji je vlasnik City Football Group, u konačnici stigao na Poljud na posudbu do kraja sezone.

Zanimljivo, Borges ove sezone ipak nije zaigrao za prvu momčad Građana, ali je zato zaigrao na Poljudu. Hajduk i City sastali su se u osmini finala Lige prvaka mladih, a Bili tići slavili su na Poljudu rezultatom 2-1. Borges je na tom susretu upisao asistenciju, ali to je bilo nedovoljno da njegova momčad prođe u daljnju fazu natjecanja.

Borges je postao treći Građanin koji je osvojio ovu nagradu nakon Jamesa McAteea i Liama Delapa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Manchester CityHajduk

Ostale Vijesti