Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL

Sigurova utakmica karijere za Hajdukovu sigurnost protiv Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 10:15

Mladi reprezentativac zamijenit će ozlijeđenog Žapera

Ozljeda Mihaela Žapera veliki je udarac za Hajduka, pogotovo pred Derbi koji se u nedjelju igra na Maksimiru s Dinamom. Namučili su se Modri protiv Rudeša, no sigurno je da će protiv Hajduka koji ih je već dva puta svladao u prvenstvu, morati biti na višoj razini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sigurno je je i da će Niko Sigur zamijeniti Žapera na poziciji zadnjeg veznog, a na desni bok će Fahd Moufi. To su vjerojatno jedine promjene koje će Mislav Karoglan napraviti za Derbi nakon što je (samo) remizirao s Lokomotivom i pružio Dinamu priliku za približavanje.

Bijeli u Maksimir stižu kao jesenski prvaci, no dojam polusezone zbrajat će se nakon te utakmice koju Dinamo mora dobiti, a Hajduku ne bi bio ni bod loš jer bi bili bolji u međusobnim susretima.

No, vratimo se mladom reprezentativcu Siguru koji je na mala vrata upao u prvu momčad Hajduka još kod trenera Ivana Leke. On nije imao pravo nastupa u juniorskoj Ligi prvaka, a taman su izvan stroja bili Gergo Lovrencsics i Dino Mikanović, pa se Leko odlučio za mladog igrača koji je više zadnji vezni. Stavio ga je na desni bok, odigrao je jako dobro, zaslužio poziv u U21 reprezetaciju te nedavno produljio ugovor s Hajdukom.

I on je kao i Rokas Pukštas na meti skauta stranih klubova, s 20 godina ima 29 nastupa za Hajduk, a činjenica da može igrati na više pozicija (bio je jednom kratko i stoper, op.a.), njegovu vrijednost čini još većom.

Evo mu sad prilike da je dokaže na zahtjevnoj poziciji korektora veznog reda protiv Dinama gdje će u bitku s veznim igračima Dinama. Mnogo je među kibicima Hajduka dvojbi je li bolji kao bek ili zadnji vezni, no sigurno mu je drago čuti pozitivne izjave nogometnih eksperata koji su puni hvale za njegove prezentacije. I premda je njegova karijera u Hajduku počela slučajno, sada je u poziciji nezamjenjivog, samo što će protiv Dinama odigrati ulogu koju nije igrao u posljednje vrijeme.

Davno je za njega rekao trener Leko da je bliži tome da će Sigur napraviti karijeru na zadnjem veznom napraviti karijeru prije nego na beku, pa ćemo vidjeti koliko je bio u pravu.

Sigur je neumorni trkač, različit od Žapera koji je više stabilizator veznog reda, dok je kanadski Hrvat 'zvrk' koji protivnicima ne da mira, a može puno trčati.

Uglavnom, nudi mu se prilika u utakmici karijere za Hajduk koji može napraviti korak prema toliko željenom cilju, premda neće biti nimalo jednostavno.



Tagovi

Niko SigurMihael ŽaperHajdukGNK DinamoDerbiMislav KaroglanIvan LekoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti