Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik želi na domaćem terenu ponoviti Dragovoljac, gosti iz Pule bez kapetana pobjede nad Osijekom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 08:06

Narančasti i Zeleno-žuti susreću se ohrabreni nakon nedavnih pobjeda

Nogometaši Šibenika te Istre 1961 večeras će u 21 sat u sklopu 7. kola 1. HNL istrčati na travnjak Šubićevca. Obje su momčadi nakon slabog ulaska u sezonu nedavno pokazale da posjeduju izvjesnu kvalitetu i to će još jednom hjteti potvrditi danas. Iako su prošlog tjedna upisali poraz kod Rijeke (2:1), Šibenčani su prije toga na domaćem terenu s uvjerljivih 6:2 svladali Hrvatski dragovoljac, dok su Puljani u zadnjem susretu s 2:1 na Aldo Drosini slavili nad favoriziranim Osijekom.

Domaćini su na tablici trenutno pretposljednji s četiri boda, gosti su sedmi s dva boda više, a spomenute pobjede sigurno će im biti veliki motiv da još jednom ostvare pozitivan rezultat. Istra 1961 dosad ima dva troboda, ni momčad Gonzala Garcije nije propustila svladati Dragovoljac te su zbog toga bolje rangirani na tablici od Šibenika koji na drugo slavlje još čekaju.

(2.50) ŠIBENIK (3.60) ISTRA 1961 (3.10)

Sastav Marija Rosasa trebao bi istrčati u 4-2-3-1 formaciiji, nepromijenjenoj u odnosu na prošli susret, kada su opasno prijetili Riječanima, ali su se kući vratili praznih ruku. Na Rujevici zbog napuknuća zgloba nisu mogli računati na stopera Karla Bilića, njegov se nedostanak osjetio i moguće je da će se vratiti za sraz s Istranima.


Ekipa iz Pule neće moći računati na kapetana Slavka Blagojevića, koji je u prošlom kolu akumulirao tri žuta kartona i današnji susret mora propustiti. S druge strane, novi veznjak Abdallahi Mahmoud pokazao se kao pun pogodak, zbog čega je zaslužio mjesto i u našoj momčadi kola, i mogao bi sada predvoditi središnju liniju momčadi. Umjesto Blagojevića, u formaciju 4-3-3 uskače Frano Mlinar, a u prvih ćemo 11 umjesto Einara Galilee na stopera staviti njihovog novog igrača Erhuna Obanora.


U njihovih posljednjih pet međusobnih ogleda, koliko su ih dosad već odigrali ove godine, Šibenik je ostvario dvije pobjede (1:0, 1:0), dok je Istra slavila triput (2:0, 2:0, 3:2). Rosas ili Garcia pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti večeras.

Šibenik – Istra 1961, 7. kolo 1. HNL, Šubićevac, subota, 21 sat.



Tagovi

Istra 1961NK ŠibenikPrva HNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti