REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Šibenik se pojačava s bivšim igračem Reala, odigrao je 100 utakmica u Primeri

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 15:41

Bez kluba je od prošlog ljeta, Kraljevski klub ga je prije pet godina prodao za 3 milijuna eura, a stiže kao zamjena za Marina Jakoliša

Čini se da se na Šubićevcu sprema mala senzacija. U Šibeniku je prometno ove sezone od promjene uprave preko izmjena na klupi do odlazaka i dolazaka. Klupu narančastih preuzeo je nakon jesenskog dijela Ferdo Milin umjesto Maria Rosasa, a klub je napustio i ponajbolji igrač Marin Jakoliš koji je bio na posudbi prošle jeseni.

Šibenčani su tijekom zime bili u potrazi za igračem koji će zamijeniti Jakoliša, a čini se da dolazi pojačanje iz Španjolske. Prema pisanju španjolskih medija, novi igrač Šibenika trebao bi postati krilni napadač Jorge Franco Alviz, skraćeno Burgui, koji je prošao nogometnu školu Real Madrida. Iako mu u biografiji stoji da je bio član Kraljevskog kluba za prvu momčad nije upisao nijedan nastup, već je uglavnom igrao za C momčad i Castillu.

Iz Reala je odlazio na posudbe u Espanyol i Sporting Gijon, a 2017. godine Kraljevski klub ga je prodao za 3 milijuna Alavesu. Upisao je za Alaves 49 nastupa, a bio je i na posudbi u Real Zaragozi te ukupno supio 100 nastupa u Primeri. U jednoj od najjačih liga svijeta zabio je pet golova i sedam puta asistirao.

Teška ozljeda koljena udaljila ga je od terena, a prošlog ljeta postao je slobodan igrač. U španjolskim medijima se spominjao kao moguće pojačanje dva poljska kluba. Dovodilo ga se u kontekst Legije i Lechije Gdanjsk, a po svemu sudeći dolazi u Šibenik.


Tagovi

NK ŠibenikReal MadridReal ZaragozaAlavesBurgui

Ostale Vijesti