REUTERS/Robert Pratta
REUTERS/Robert Pratta

Šibenik ponovno spaja braću: Nakon mlađeg, mogao bi doći i stariji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 09:46

I moj brat također…

Prošle sezone Šibenčani su spojili na Šubićevcu braću Emira i Suada Sahitija. Emir je proveo proteklu sezonu na posudbi iz Hajduka u koji se vratio i postao standardni prvotimac, a Suad je ostao u Šibeniku.

Sada bi opet Šibenčani mogli spojiti dva brata, svoju dicu, Marina i Antonia Jakoliša. Mlađi, 24-godišnji Marin je stigao početkom sezone na posudbu iz Hajduka gdje se nije uspio nametnuti. Koristilo ga se kao napadača, ali i kao zakrpu na desnom beku sve dok se Darko Todorović nije prošle sezone ustalio na toj poziciji.

Marin je u potrazi za minutažom odlučio karijeru nastaviti u Šibeniku, tamo gdje je i počeo nogometne korake kao svojevremeno jedan od najvećih talenata kluba do odlaska u belgijski Mouscron. U Belgiji je bio u isto vrijeme kad i stariji brat, 29-godišnji Antonio, koji je tamo stigao 2013. godine iz Hajduka. 

Kako stvari stoje, sada bi im se put mogao ponovno spojiti. Naime, starijem Jakolišu je istekao ugovor s grčkim Panetolikosom krajem lipnja ove godine i u potrazi je za novim angažmanom, a najbliži je povratku u Šibenik.

Antonio je prve korake napravio u Šibeniku iz kojeg je 2012. godine otišao u ukrajinski Dnipro, a kasnije i Kryvbas pa Hajduk u kojem se zadržao pola godine. Iz Hajduka je u ljeto 2013. godine otišao u belgijski Mouscron gdje je stigao u paketu s mlađim Marinom, ali i od tamo je nakon pola godine došlo do rastanka pa je karijeru nastavio u Zadru. Poslije novih pola godine u HNL-u karijera ga je dalje vodila u Cluj, FCSB, Apollon Limassol, APOEL Nicosiju i naposljetku u grčki Panetolikos.

S iskustvom koje nosi iza sebe sigurno će imati što ponuditi Šibenčanima na desnoj strani koju je veći dio karijere pokrivao.



Tagovi

NK ŠibenikAntonio JakolišMarin JakolišHajdukHNLHNL ikone

Ostale Vijesti