Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Šibenik bi mogao na klupu dovesti poznato trenersko ime u HNL-u, spominje se i tko je glavni kandidat za sportskog direktora

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 11:06

Rošade u dalmatinskom prvoligašu nakon izborenog ostanka u ligi

Odmah nakon utakmice protiv Dinama na Šubićevcu kad su modri potvrdili novu titulu prvaka svoju ostavku najavio je Dean Računica. Završetkom sezone napustio je klupu Šibenika, a vlasnik Šibenika Marin Jurić najavio je da će uskoro imenovati novog trenera, ali i da će biti promjena na katu. Aludirao je tad i na sportskog direktora kao i druge funkcije.

Što se tiče kandidata spominju se dva imena. Prema pisanju lokalnih šibenskih portala, glavni kandidat za mjesto sportskog direktora je Dario Dabac, 44-godišnjak koji tu funkciju ima u Istri 1961. Dabac je tijekom igračke karijere nosio dres Zagreba, Rijeke, Union Berlina, Greuther Furtha, Rieda i niza klubova u Aziji. Radio je i kao trener u omladinskoj školi Rijeke te u Kini, a funkciju sportskog direktora Istre ima od 2020. godine.

Tog ljeta kad ih je preuzeo pulski prvoligaš je bio na dnu s nula bodova, a Dabac je osigurao nekoliko pojačanja s kojima je izboren ostanak i finale Kupa u kojem su poraženi od Dinama. Njegov odlazak na kraju sezone iz Istre 1961 spominjao se i ranije pa nije isključeno da bi uskoro mogao imati novi angažman.

Kod imena trenera u slovenskim medijima pojavilo se jedno zanimljivo. Prema njima jedan od kandidata za klupu Šibenika je i trofejni trener Rijeke Simon Rožman. Ovaj slovenski stručnjak s Rijekom je osvojio Kup 2019./20., a igrao je i grupnu fazu Europske lige. U karijeri je vodio Celje, čiji je i danas trener u drugom mandatu, Domžale s kojima je osvojio Kup te Rijeku i Maribor.

S obzirom da je Celje u financijskim problemima, slovenski mediji smatraju da bi ovo mogla biti zanimljiva opcija za Rožmana.


Tagovi

NK ŠibenikSimon Rožman

Ostale Vijesti