Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Šibenik bez pobjede 10 utakmica, Gorica šest: Escobar napada bez Ampema, Oreščanin Lovrića

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.04.21. | 12:00

Nogomet je takav sport, nekada su usponi, nekada padovi. Čak ni najbolje europske momčadi ne mogu uvijek izdržati sezonu bez nekog pada i pokušavamo na to gledati realno, kaže Oreščanin

Prva utakmica 30. kola Prve HNL igra se u Šibeniku. Istoimeni domaćin na Šubićevcu od 17 sati dočekuje Goricu u utakmici koja je od velike važnosti i jednima i drugima. Naime, obje momčadi nalaze se u velikoj krizi rezultata, što sasvim sigurno nije dobra vijest za njihove navijače uoči ovog završetka sezone.

Ta kriza dugotrajnija je kod domaćina, koji su točno 10 utakmica bez pobjede. Jedna od njih odnosi se na kup, a posljednji put sa sva tri boda Šibenčani su se osladili prije više do dva mjeseca, kada su s minimalnih 1:0 svladali Istru. Tada su bili u naponu snagu, borba za opstanak nije im bila ni u primisli, no sada je situacija, ipak, nešto drugačija.

Zasad je nije uspio popraviti ni novi trener Sergi Escobar, kojemu će ovo biti četvrta utakmica. Dosad je osvojio dva boda u remijima protiv Dinama i Varaždina, dok je poražen od Rijeke. Španjolski strateg svjestan je da voda polako dolazi do grla, no isto tako svjestan je činjenice da njegova momčad mora podići razinu igre.

„Dolazi nam Gorica, a to je jaka ekipa, sastavljena da bude u vrhu hrvatskog nogometa. Mi protiv nje želimo izvući dobar rezultat, a to znači da moramo ponoviti drugo poluvrijeme iz Varaždina. To nam treba nam biti vodilja kako igrati, odnosno ne smije nam se nikako dogoditi da odigramo kao u prvih 45 minuta“, kratko je poručio Escobar, koji u današnjoj utakmici ne može računati na Pandžu, Martina i Ampema.

Ruže ne cvjetaju ni njegovom kolegi s druge klupe, Siniši Oreščaninu. Naime, Gorica za pobjedu ne zna punih šest kola, a atmosferu je dodatno pokvario i domaći poraz od Farmaceuta. Sukladno tome, Gorica više nije sigurna na trećoj poziciji. Rijeka joj puše za vratom, a i Hajduk je sve bliže.

„Nogomet je takav sport, nekada su usponi, nekada padovi. Čak ni najbolje europske momčadi ne mogu uvijek izdržati sezonu bez nekog pada i pokušavamo na to gledati realno. Imali smo dosta šansi koje nismo realizirali, no mora doći trenutak kada ćemo iskoristiti šansu, postići gol i nadam se da će to biti okidač i da ćemo krenuti u bolja vremena“, rekao je Siniša Oreščanin u najavi utakmice.

Na njegovu žalost, prvi topnik kluba, Kristijan Lovrić, i dalje je izvan pogona, a u Šibeniku neće biti ni Kalika. S druge strane, vraća se nizozemski stoper Steenvoorden.

„S obzirom na sva događanja proteklih tjedana, pušem i na hladno, ne vjerujem ništa dok ne vidimo što će biti. Steenvoorden se oporavio od upale pluća i ići će s nama na put, a na Kalika nećemo moći računati možda i do kraja prvenstva. Međutim, ne želimo se izvlačiti na to, želimo se vratiti na igre koje smo ranije prikazivali. Pokušat ćemo produžiti dobre dijelove na više od poluvremena i nadam se da će nam to nositi bolje rezultate“, zaključio je Orešković.

U prethodna tri ovosezonska dvoboja Gorica je svaki put slavila, i to redom s 3:2, 3:1 i 1:0.


Tagovi

Prva HNLNK ŠibenikHNK GoricaSergi EscobarSiniša OreščaninKristijan LovrićPrince Ampem Obeng

Ostale Vijesti