Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenčane napustili Matas i Vuković, stigao legendarni Mile Petković, a Mujdža zna da mu neće biti lako na Šubićevcu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.11.22. | 08:43

Jedan od najzanimljivijih okršaja u ovoj fazi natjecanja odigrat će se u Krešimirovom gradu, a utakmica je na rasporedu u 18 sati (MAX Sport 1)

Budući da je ogled Splita i Dinama odgođen, utakmica Šibenika i Gorica bit će pretposljednja u 1/8 finala Hrvatskog kupa. Mnogi ističu kako je ovo ujedno i jedan od najzanimljivijih ogleda u ovoj fazi natjecanja, jedan od dva u kojem će snage odmjeriti prvoligaši, a favorita u današnjem ogledu – nema.

Nakon što su se iz Pule vratili u Turopolje praznih džepova, Črnko je smijenio Angelovskog i na njegovo mjesto postavio Mensura Mujdžu. On će voditi Turopoljce u današnjoj kup utakmici i onda još prvenstvenom ogledu protiv Varaždina nakon čega će prvi čovjek kluba sjesti, dobro promisliti i tek onda donijeti odluku s kojom ovaj put ne smije promašiti ni najmanje.

Što se tiče Šibenika, Cvitanovićeva pozicija je neupitna, a bit će i ako se ne ostvari prolazak u daljnju fazu natjecanja. U posljednjem ogledu u Maksimiru su teško stradali, ali dojam je da je konačan rezultat ipak mogao biti malo blaži. Pod Čanadijem Šibenčani u pet utakmica nisu napravili pokukontri i kontri kao protiv Dinama, stoga se neki pomaci ipak vide.

Inače, Šibenik su u utorak i služeno napustili trener vratara prve momčadi Ivica Matas i trener juniora Klaudio Vuković. Oni odlaze put Emirata gdje će se priključiti Goranu Tomiću u Al-Nasru.

„Treneru vratara Matasu i dosadašnjem treneru juniora Vukoviću želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri, te im se zahvaljujemo na njihovom obolu u izgradnji našeg kluba“, rekao je sportski direktor kluba Dario Dabac. Umjesto Vukovića će juniore Šibenika voditi iskusni Mile Petković, dok je trener vratara prve momčadi postao Marko Mihaljević.

Zanimljivo, i Šibenik i Gorica su posljednju pobjedu ostvarili u Kupu. Narančasti su s 2:1 bili bolji od Jadrana iz Poreča, dok je Gorica pogotkom Josipa Mitrovića u 92. minuti došla do 3:2 pobjede protiv Dubrave Tim Kabela. Bila je to ujedno i jedina pobjeda Igora Angelovskog na klupi Gorice, a njegov nasljednik Mensur Mujdža vjeruje da njegova momčad danas može do pobjede.

„Igrači su pokazali dobru energiju na treningu i bez obzira na rezultate u zadnje vrijeme, ima dosta pozitive i želje u ekipi. Tražimo prolaz u toj utakmici i svaki pozitivan učinak koji će nam značiti puno za dalje. Mislim da se za sada dobro pripremamo, ali Šibenik je tvrda ekipa i definitivno neće biti lako, kao što to nije nikada na Šubićevcu. U zadnje vrijeme smo imali puno utakmica u kratkom periodu, vidjet ćemo još kakva je zdravstvena situacija i prema tome ćemo onda vući neke poteze. Međutim, širina kadra je dobra i imamo puno mogućnosti na raspolaganju, a na nama je da ova tri dana odlučimo momčad za Šibenik, a onda i za Varaždin“, poručio je Mujdža.

Glavni sudac utakmice bit će Patrik Kolarić (Čakovec).

Očekivani sastavi:

Šibenik (4-3-3): Đaković – Rom, Perić, M.Matić, Mina – Mesa, B.Matić, Rak – Arai, Čop, Dolček

Gorica (4-2-3-1): Banić – Wague, Jovičić, Krizmanić, Keita – Pršir, Francois – Mitrović, Julardžija, Kapulica – D.Jurić



Tagovi

NK ŠibenikHNK GoricaMile PetkovićGoran TomićAl NasrHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti