Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
Swen Pförtner/DPA/PIXSELL

Show u Bundesligi: Hat-trick Josipa Brekala, Kramarić režirao preokret i zabio prekrasan slobodnjak (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 17:39

Njemačka pripada Hrvatima!

Fantastične utakmice uzdanica Zlatka Dalića, a u listu strijelaca upisala se i nekadašnja zvijezda Dinama

Kako to obično biva, u Bundesligi je ove subote bilo poprilično – efikasno!

Na današnjem rasporedu ukupno je pet utakmica, a iako je ona posljednja, između Bayerna I Borussije Monchenglabach, trebala biti najzanimljivija budući da Bavarci pozitivnim rezultatom mogu osigurati novi naslov prvaka, uzbzđena ni u kojem slučaju nije nedostajalo ni u prva četiri ogleda. Jednako tako, Bayern nije trebao čekati pozitivan rezultat iz svoje današnje utakmice budući da su novi naslov prvaka osigurali samim time što je RB Leipzig poražen od Borussije te ih sad više ni matematički ne mogu dostići na vrhu prvenstvene tablice.

Na papiru, najzanimljivij je bio onaj između Borussije I RB Leipziga. Prvi pogodak zabio je Reus već u sedmoj minuti, da bi onda u šestoj minuti drugog poluvremena vodstvo gostiju povećao Sancho.

Pogodak Reusa pogledajte OVDJE

Pogodak Sancha pogledajte OVDJE

No, gosti se nisu predali. U 63. minuti Klostermann je bio precizan na asistenciju Forsberg, da bi onda u 77. minuti pogodak za izjednačenje zabio Dani Olmo.

Pogodak Danija Olma pogledajte OVDJE

No, kad su već svi mislili kako će svaka momčad osvojiti bod u ovom ogledu, ukazao se Jadon Sancho. Ponovno je asistent bio Guerreiro, a ‘najskuplji’ Englez van Premier lige zabio je za tri boda Milijunaša

Drugi pogodak Sancha Pogledajte OVDJE

No, prvo ime u Njemačkoj danas je Josip Brekalo. Velika uzdanica Zlatka Dalića i želja čelnika Milana dodatno je digla svoju cijenu danas. Njegovi Vukovi svladali su Union Berlin rezultatom 3:0, a Brekalo je postigao sva tri pogotka domaćeg sastava.

Wolfsburg je na ovaj način ostao na trećem mjestu Bundeslige, a budući da je RB Leipzig poražen od Borussije Dortmund, razlika između druge i treće momčadi prvenstva sad je tek četiri boda.

Prvi pogodak na utakmici Brekalo je zabio u 13. Minuti, a to je ujedno bio i jedini pogodak u prvih 45 minuta.

Prvi pogodak Brekala pogledajte OVDJE

U nastavku, Brekalo je nastavio tamo gdje je stao.

Prvo je u 63. minuti zabio za 2:0, da bi onda u 90. Minuti upisao i hat-trick.

Drugi pogodak Brekala pogledajte OVDJE

Treći pogodak Brekala pogledajte OVDJE

Hrvatski reprezentativac sad je drugi najbolji strijelac Vukova ove sezone sa sedam pogodaka i tri asistencije, a efikasniji od njega je samo Nizozemac Weghorst.

Za kraj, spomenimo i 4:2 pobjedu Hoffenheima nad Schalkeom. I u toj utakmici prvo ime je bio hrvatski reprezentativac, a to je naravno najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima, Andrej Kramarić, koji je u pobjedi protiv Rudara postigao jedan, a asistirao za dva pogotka.

Zanimljivo, nakon prvih 45 minuta gosti su vodlili rezultatom 0:2, golove su zabijali Uth i Mustafi, ali Kramarić je odlučio ne izgubiti ovu utakmicu.

Prvo je zabio u drugoj minuti nastavka za smanjenje, da bi onda do 60. Minute režirao pravi preokret asistiravši prvo Akpougumi (52’), a onda I Baumgartneru (60’). Konačnih 4:2 postavio je Bebou u 64.minuti.

Pogodak Kramarića pogledajte OVDJE

Prvu asistenciju Kramarića pogledajte OVDJE

Drugu asistenciju Kramarića i gol za potpuni preokret Hoffenheima pogledajte OVDJE

Posljednji pogodak na utakmici pogledajte OVDJE

Četvrta utakmica, ona između Werdera i Bayera, završila je bez pogodaka.


Tagovi

Andrej KramarićJosip BrekaloBundesligaDani Olmo

Ostale Vijesti