REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Sezona bez Ronalda i Lukakua: Juve i Inter pronašli zamjene vrsnim strijelcima (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 12:40

Večeras od 20.45 na rasporedu je Derby d'Italia

Dva vrsna strijelca su napustila Juventus i Inter na početku aktualne sezone i obojica su se vratila na Otok – Cristiano Ronaldo je torinsku adresu zamijenio mančesterskom, a Romelu Lukaku je iz Milana preselio u London. I jedan i drugi su u sezoni 2020./2021. nemilice punili protivničke mreže i usput vodili međusobnu borbu za najboljeg strijelca talijanske lige. Na koncu je Portugalac odnio pobjedu, zaustavivši se na brojci od 29 golova iz 33 utakmice, dok je belgijski napadač zabio 24 u 36 susreta. No, kao „utješna nagrada”, Lukakuu je pripao Scudetto, prvi Interov od 2010. nakon čega se za 115 milijuna eura odlučio prijeći u redove Chelseaja. Nedavno je i primio nagradu za nogometaša godine za prošlu sezonu i to po izboru kolega iz Serie A. Baš je na toj ceremoniji Lukaku objasnio kako je Ronaldo bio veliki razlog zbog kojeg je toliko zabijao u prošloj kampanji.

(2.90) Juventus (3.25) Inter (2.90)

„Bez svojih suigrača ovo ne bi bilo moguće, pobjeđivali smo zajedno, trener je uvijek bio uz nas, kao i cijeli klub i navijači. Igrati u Serie A je bio moj veliki san otkako sam bio klinac i napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da pobjeđujem u Italiji. A kada se nađete na suprotnoj strani od Cristiana Ronalda, to je nešto što se ne događa tako često. Za mene je on jedan od trojice najboljih nogometaša u povijesti i igrač zbog kojeg sam stigao na višu razinu”, ispričao je Lukaku koji je nakon korektnog ulaska u sezonu doživio pad forme i sada ponovno traži svoj mojo. Slična stvar se dogodila i Ronaldu u Unitedu, rasni strijelci su u posljednje vrijeme stali s golgeterskom produkcijom i nisu u formi u kakvoj su bili u Serie A protekle sezone.

Pa što se onda dogodilo s njihovim klubovima, Juveom i Interom? Jesu li dva talijanska velikana teško patila odlaskom dvojice kapitalaca? Pa i ne baš. Večeras u međusobnom derbiju kroje vrh talijanskog prvenstva i nemaju nekih naročitih problema sa zabijanjem golova. Ronalda je dostojno zamijenio Dušan Vlahović, a Lukakua Lautaro Martinez i Edin Džeko. Doduše, Juve ipak malo trpi u napadačkom dijelu, „stara dama” je zabila 47 golova u dosadašnjem dijelu sezone, što je najmanje među prvih deset klubova Serie A. No i to je dovoljno za četvrto mjesto i bod manje (uz utakmicu više) iza trećeplasiranog Intera, a koji je pak najefikasniji sastav prve talijanske lige (62 zabijena gola).

Večeras će, dakle, umjesto Lukakua i Ronalda, prve napadačke opcije biti Vlahović, Dybala s jedne strane te Martinez i Džeko s druge. Pobjednik ovog susreta, osim prava na hvalisanje, dobiva i veliku injekciju samopouzdanja u finišu neizvjesnog prvenstva.

„Mi svoj put slijedimo mirno i fokusirano, i spremni smo suprotstaviti se Interu. Nakon remija u Serie A i poraza u Kupu, možda je sada red na nama da pobijedimo. Inter je, uz Milan i Napoli, jedan od tri kandidata za osvajanje Scudetta. Što se nas tiče, mi moramo zadržati svoje četvrto mjesto. To je naša trenutna pozicija, a Atalanta nam puše za vratom. Naš cilj je Liga prvaka”, lukavo poručuje Massimiliano Allegri uoči derbija. Jasno da Juve nikada ne gleda prema četvrtom mjestu, bez obzira na riječi njegovog stratega i torinska momčad će sve napraviti da opali čvrgu velikom rivalu. Za Inter bi utakmicu trebali od prve minute započeti Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

(2.90) Juventus (3.25) Inter (2.90)

„Znamo da se radi o velikoj utakmici, rezultat će imati utjecaja na naš moral i na našu poziciju na tablici. Stoga očekujem pozitivan rezultat. Konstantno igramo dobro, stvaramo prilike, bez obzira na sedam bodova u zadnjih sedam utakmica. Svi smo u klubu razočarani našim bodovnim saldom u posljednje vrijeme, tako da ćemo sada sve napraviti da napravimo pravi rezultat. Do kraja je još devet ključnih utakmica, a ova s Juventusom je jedna od najzahtjevnijih”.

Mogući sastavi:

JUVENTUS (4-4-2)

INTER (3-4-1-2):




*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Serie AJuventusInterRomelu LukakuCristiano RonaldoDušan VlahovićLautaro MartinezEdin Džeko

Ostale Vijesti