Sevilli i Valladolidu puni plijen s gostovanja

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 23:03

Dva rivala iz andaluzijske prijestolnice s različitim uspjehom.

U najatraktivnijoj utakmici današnjeg poslijepodnevnog programa preostalih utakmica prvog kola Primere, Sevilla je savladala u gostima Espanyol sa 2:0, te tako najavila možebitno dobru sezonu i borbu za Ligu prvaka.

Andalužani su poveli u 44. minuti golom Reguliona, koji je nakon gužve u petercu, odlične obrane golmana Lopeza i pogođene prečke, bio najprisebniji i pospremio loptu u mrežu s otprilike četiri metra za vodstvo.

Konačnih 0:2 postavlja odlični napadač Nolito nakon kraćeg prodora u kaznenom prostoru i lažnjaka, nakon što je primio dodavanje strijelca prvog gola Sergia Reguliona.

Alaves je na svom terenu pobijedio Levante s 1:0, a jedini gol djelo je Joselua u 54. minuti, nakon kornera Alexa Vidala.

Valladolid je iznenađujuće savladao Betis na njihovom terenu u Sevilli sa 2:1. U osmoj minuti golman domaćina Joel Robles dobiva izravan crveni karton radi spoticanja Ramireza u stopostotnoj prilici.

Brojčanu nadmoć gosti su kapitalizirali u 63. minuti, kada Guardiola, ali ne Pep, nego Sergi, sa nekih 18 metara se oslobađa svog čuvara i silovitim prizemnim udarcem u sam kut gola savladava gostujuće zamjenskog golmana Martina Fernandeza.

No Andalužani izjednačuju već u 68. minuti. Emerson šalje loptu po zemlji u samo srce kaznenog prostora, prima je Loren, te sa nekih devet metara plasira loptu za izjednačenje.

U 89. minuti pobjedonosni pogodak za Valladolid. Nakon lijepog kombiniranja oko šesnaesterca, lopta je poslana u samo njegovo srce, gdje je prihvaća Oscar Plano i iz okreta poentira za pobjedu.

U kasnovečernjem terminu od 22 sata igraju Atletico Madrid i Getafe.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

PrimeraValladolidBetisEspanyolSevilla

Ostale Vijesti