Sevilla traži obranu naslova, Napolitanci sanjaju ponavljanje 1988. godine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.05.15. | 11:35

Nakon Lige prvaka, slijede nam dva susreta Europske lige koja startaju večeras u 21 sat i pet minuta.

Prošlogodišnji osvajač Europske lige, nezaustavljiva Sevilla, ugostit će večeras na svom Sanchez Pizjuanu petu momčad talijanske Serie A Fiorentinu našeg Milana Badelja. Sve upućuje na nastavak fantastičnih ovotjednih europskih utakmica, a glavni razlog zbog kojeg vjerujemo u novu golijadu jesu posljednje utakmice ovih dvaju sastava. Naime, andaluzijska je momčad u posljednja tri susreta postigla sedam pogodaka, a tri je puta Rico išao po loptu u vlastitu mrežu. Kod Fiorentine je slična stvar, postigli su ih šest, a primili jedan više.

Oba stratega mogu računati na većinu svog igračkog kadra, a Unai Emery već odavno ne može računati na Pareja i glavnog vratara Betoa. Vincenzo Montella je pak bez svojih napadačkih opcija Babacara i Rossija.

Sevilla ulazi u ovaj dvomeč kao favorit, što ne čudi s obzirom na to da imaju priliku postati prva momčad koja bi ovo natjecanje osvojila četiri puta. Andalužani su u nevjerojatnom nizu, budući da su pobijedili na svih osam posljednjih europskih susreta na Sanchez Pizjuanu. No, imaju i 'Viole' svoje statističke adute... Fiorentina nije izgubila posljednjih 12 europskih utakmica, od čega je osam pobjeda.

Izostanci:
Sevilla – Parejo, Beto
Fiorentina – Babacar, Rossi

Očekivani sastavi:
Sevilla – Rico, Coke, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas, Banega, Krychowiak, Aleix Vidal, Iborra, Vitolo, Bacca
Fiorentina – Neto, Tomović, Savić, Gonzalo Rodríguez, Alonso, Borja Valero, Pizarro, Fernández, Joaquín, Salah, Gomez

Rafael Benitez se nada novom povijesnom trenutku Napolija. Posljednji su put 'Napolitanci' zasjeli na vrh europskog natjecanja 1988. godine, a tada ih je predvodio Diego Maradona. Istina, Napoli u ovom trenutku nema ni približno sličnog igrača, ali je Gonzalo Higuain itekako sposoban donijeti velike stvari na San Paolo.

U briljantnom su nizu, praktički nezaustavljivom. Posljednjih 12 europskih utakmica nisu izgubili, a čak su u devet navrata izlazili slavodobitno. S razlogom se nadaju velikim stvarima protiv ukrajinskog sastava, budući da Dnipro ne zna za pobjedu protiv Talijana. Izgubili su posljednjih pet utakmica s nekom od momčadi s Apenina, uključujući i dvije protiv Intera u grupnoj fazi natjecanja.

Benitez ima problema s izostancima, a ostaje za vidjeti jesu li se oporavili od poraza protiv Empolija prije tjedan dana. Nakon toga su srušili otpor Milana s 3:0, što je odlična vijest za sve navijače 'nebeskoplavih' pred ovaj susret. I Ukrajinci su u vrlo dobroj formi, a rezultatsku im je idilu pokvario tek Srnin Šahtar svladavši ih prije tjedan dana s minimalnih 1:0.

Izostanci:
Napoli – Gargano, Michu, Zuniga, De Guzman
Dnipro – Mazuch, Zozulja, Shakhov

Očekivani sastavi:
Napoli – Andújar, Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam, Inler, López; Insigne, Callejón, Hamšik, Higuaín
Dnipro – Boyko, Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos, Kankava, Rotan, Fedorchuk, Luchkevych, Konopljanka, Kalinić

Europska liga, polufinale:
21.05 Napoli – Dnipro
21.05 Sevilla – Fiorentina

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Europska ligaNapoliDnjiproSevillaFiorentina

Ostale Vijesti