REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Sevilla se u završnici spasila od poraza od Celte , Atletico velikim preokretom do pobjede nad Valencijom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 23:00

Protiv Seville se definitivno može, Dinamo se može ugledati na Celtu

Sevilla se propustila približiti Real Madridu na bod zaostatka (uz utakmicu više), odigravši 2:2 na domaćem terenu protiv Celte iz Viga. Remi je na kraju i dobar rezultat za momčad Julena Lopeteguia budući da je Celta do 71. minute imala prednost od 2:0.

Lopetegui je na teren izveo sljedeći sastav (4-3-3) Dmitrović - Montiel, Diego Carlos, Rekik, Acuna - Jordan, Reges, Rakitić - Ocampos, Mir, Corona. Sevilla se od prve minute postavila autoritativno, no na odmor se otišlo s 2:0 prednosti Celte! Gosti iz Viga zabili su dva pogotka iz praktički dva udarca i to u razmaku od 37. do 40. minute. Nakon loše reakcije lijevog beka Acune na sredini terena, Celta je izvela brzu kontru koju je zaključio Franco Cervi (VIDEO). Već tri minute kasnije, Celta je udvostručila svoju prednost i to nakon još jedne greške igrača Seville. Nakon neuspjelog duplog pasa Rakitića i Ocamposa, Celta je još jednom iskontrirala domaćine i preko svojeg najboljeg igrača Iaga Aspasa stigla do prednosti od 2:0 (VIDEO), rezultata s kojim se otišlo na odmor.

Lopetegui je na poluvremenu u svlačionici ostavio tri igrača, između ostalog i Rakitića umjesto kojega je u igru ušao Oliver Torres. Papu Gomez zamijenio je Fernanda Regesa, a Ivan Romero Rafu Mira. Španjolski strateg pogodio je s izmjenama budući da je Papu Gomezu 71. sjajno zabio za smanjenje vodstva gostiju (VIDEO), a četiri minute kasnije je, drugi jocker s klupe, Torres zabio za konačnih 2:2.

Do kraja utakmice Sevilla je pokušala stići i do pobjede, ali vremena više nije bilo. Iako su Andalužani bili bolja momčad na terenu, ova utakmica dokaz je da i Dinamo može ostvariti pozitivan rezultat 17. veljače na Sanchez Pizjuanu. Pred Sevillom je gostovanje kod Osasune, a Celta Vigo dočekuje Rayo Vallecano.

Dok je idući Dinamov euro-protivnik izgubio dva vrijedna boda u borbi za naslov, prošlosezonski suparnik u Europskoj ligi, Villarreal sa sigurnih 3:0 nadvisio je Mallorcu na El Madrigalu. Žuta podmornica je do odmora imala prednost od 2:0 autogolom Russa u 12. i pogotkom Triguerosa, a konačni rezultat postavio je David Parejo u 87.

U prvoj utakmici dana Caadiz je s 2:0 svladao Levante u Valenciji, skočio na 18. mjesto, a Levnate ostavio prikovanog na dno prvenstvene ljestvice.

S druge strane, u večernjem terminu, sastali su se još Atletico Madrid i Valencia. Očekivala se pobjeda domaćina koji samo s bodovima može spasiti sezonu i tako se toliko-koliko uključiti u borbu za naslovom prvaka (koji brane), samo da bi Šišmiši iznenadili, šokirali i potom i pobijedili favorizirane domaćine. Konačni rezultat 3:

Do poluvremena je bilo 2:0. Valencia je igrala na kontre, strpljiva i pribrana, spremna na greške protivničkog napada. Iz jedne takve krive predaje je Guedes napravio sprint po desnoj strani, uposlio Musaha koji precizno gađa za 1:0 gostiju

Minutu prije odlaska na odmor, drugi gol. Duro se našao 1 na 1 s Vrsaljkom (odigrao je nešto više od sat vremena), prodao mu lažnjak i potom mirno naciljao sa otprilike 16 metara u donji lijevi kut za 2:0 i salvu zvižduka na Wando Metropolitanu.

Tračak nade za Atletico stigao je u drugom dijelu. Carrasco je ubacio korner, Cunha jedva dodirnuo loptu, a ona taman rotira u nepoznati smjer, pokraj svih igrača i završava u mreži nemoćnog Dommenecha.

A onda - magija. Nakon velike prilike koju je promašio u 80. minuti, Carrasco je precizan u sudačkoj nadoknadi za 2:2. Cholo Simeone ne zna i ne može bez drame... Sve dobro što je Valencia radila u devedeset minuta palo je u vodu, kasnije će se pokazati do samog kraja..

Zbog velikog broja prekida, sudac je dao do znanja igračima da će se igrati čak sedam minuta nadoknade. Atletico je vodio i naposlijetku pobijedio golom u 93.minuti. Proboj po desnoj strani, velika konfuzija obrane Valencije i jedan krivi izbačaj lopte bili su dovoljni da se Atletico vrati u stilu i upiše sva tri boda. Kakav show u Madridu!


22. KOLO PRIMERE:

Petak

Espanyol - Betis 1:4

Subota

Levante - Cadiz 0:2

Villarreal - Mallorca 3:0

Sevilla - Celta Vigo 2:2

Atletico Madrid - Valencia 3:2

Nedjelja

Granada - Osasuna, 14:00

Real Madrid - Eclhe, 16:15

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao, 18:30

Real Sociedad - Getafe, 18:30

Alaves - Barcelona, 21:00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

SevillaPrimeraCeltaVillarrealMallorca

Ostale Vijesti