REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Sevilla je kralj rutine: Zaragoza srušena s pola snage, Andalužani žele i "kraljevski" trofej (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 20:06

Nastavlja se Copa Del Rey, Rakitić sudjelovao u pobjedi na sjeveru zemlje.

Dok se u Italiji igra punim tempom elitna Serie A, u Španjolskoj je na rasporedu Kup Kralja, iliti u originalu – Copa del Rey. Baš kao i u slučaju našeg domaćeg kupa, velikani Primere redom putuju u goste niželigašima, a mi smo danas poslijepodne, nakon jučerašnjih pobjeda Barcelone i Real Madrida ispratili i Sevillu koja se danas bez ikakvih problema obračunala sa Zaragozom. Konačni rezultat 2:0.

Iako smo već više puta pisali o opasnosti koja čeka Dinamo, zbilja tu opasnost ne možemo dovoljno naglasiti. Sevilla je daleko najteži protivnik za Dinamo u trenutnoj fazi natjecanja. Andalužani su danas igrali s Koundeom u prvoj postavi (nedavno je pocrvenio na travnjaku, ali u prvenstvu) i odmah podigli svoj tempo igre za 20% u odnosu na utakmicu protiv Cadiza koji je u prošlom kolu “pao” s minimalnim 1:0.

Zaragoza se dobro branila prvih pola sata, no uskoro je ta silna kvaliteta na terenu i razlika između nogometa u prvoj i drugoj španjolskoj ligi došla do izražaja. U standardnoj 4-3-3 formaciji gdje se u fazi napada Gudelj spušta iz veze na stopera kako bi Augustinsson i danas Montiel imali prostora za otići naprijed, Sevilla elativno lako ulazi u posljednju trećinu igrališta s dovoljnim brojem igrača za napraviti “višak”.

Uostalom, prvi gol najbolje, gotovo školski prikazuje kako funkcionira Sevilla. Strijelac je Kounde.


Kada Sevilla zabije, plan se momentalno mijenja. Brzi izlasci se pretvaraju nevjerojatnu kontrolu, lopta odlazi u noge igračima koji ju znaju zadržati, a tu je primjerice naš Ivan Rakitić ono što bi se žargonski nazvalo “doktor”. Znakovita je i činjenica da danas Zaragoza nije zapucala niti jednom po golu, što pokazuje koliko je varijacija na temu spreman odigrati srbijanski reprezentativac Gudelj koji pleše između pozicije zadnjeg veznog i stopera.

Drugi pogodak, i posljednji, pao je u 70. minuti, i to taman u trenutku kada je Zaragoza ušla u dodatni rizik i preselila igru na polovicu Seville. Montiel je povukao kontru, Gomez je prenio akciju prema Ocampusu i Rafi Miru koji je ušao umjesto Romera. Mir je ostao miran i rutinirano pogodio za konačnih 2:0 i miran prolazak Andalužana u osminu završnice kupa.

Ta mirnoća je utoliko važnija ako pogledamo rezultate ostalih susreta. Jedan Sporting Gijon je izbacio Villareal rezultatom 2:1, Osasuni nije pomogao ni Budimir. Ekipa iz Pamplone je ispala u gostima kod Girone s minimalnih 1:0. Moramo spomenuti strašan pogodak Đurđevića za Villarreal, ovaj gol će se još nekoliko puta premotavati..

Sevilla predstavlja mir i blagostanje u društvu neizvjesnosti. Barem one nogometne. Real je ipak bolji i vjerojatno će osvojiti naslov, ali Sevilla je trenutno u Španjolskoj čvrsti #2. Uz osjetnu prednost nad konkurencijom.

Copa Del Rey, 1/16 finala

Četvrtak

Fuenlabrada - Cadiz 0:1

Girona - Osasuna 1:0

Sporting Gijon - Villareal 2:1

Zaragoza - Sevilla 0:2

Almeria - Elche 1:2

Mancha - Athletic Bilbao 0:2

Rayo Vallecano - Atletico Madrid 0:5


Tagovi

Copa del ReySevillaIvan RakitićReal Zaragoza

Ostale Vijesti