REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Sevilla i Osasuna izborile osminu finala španjolskog Kupa, Barca skoro ispustila prolazak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 23:00

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir je za pobjednički sastav igrao od 89. minute

Nogometaši Seville i Osasune izborili su plasman u osminu finala španjolskog Kupa kralja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sevilla je u susretu 16-ine finala na gostovanju pobijedila drugoligaša Racing Ferrol sa 2-1, dok je Osasuna tek nakon produžetaka kao gost porazila trećeligaša Castellon sa 1-0. Marcao je u 30. minuti doveo Sevillu u vodstvo, no 20 minuta kasnije izjednačio je Manu Justu. Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 75. minuti kada je Fran Manzanara zaradio drugi žuti karton i isključenje. Racing se dobro branio s igračem manje sve do 87. minute kada je Juanlu Sanchez iskoristio nepažnju domće obrane i pogodio za 2-1. Ivan Rakitić nije nastupio za Sevillu.

Još teže je do pobjede stigla Osasuna koja je na gostovanju kod trećeligaša Castellona pobijedila sa 1-0 nakon produžetaka. Pogodak odluke zabio je Jose Arnaiz u 108. minuti susreta.Hrvatski reprezentativac Ante Budimir je za pobjednički sastav igrao od 89. minute.

Barcelona je slavila 3-2 protiv Union Deportiva, ali je unatoč vodstvu od 2-0 u dva navrata skoro ispustila prednost. Fermin Lopez je zabio u 18. minuti za 1-0, a Raphina u 51. za 2-0, no Adria de Mesa smanjio je na 2-1 u 60. minuti. Lewandowski je u 88. minuti vratio Barcu na dva gola prednosti, da bi Marc Prat iz penala postavio 3-2 na semafor u 93. minuti.

U ostalim je susretima Bilbao slavio protiv Eibara 3-0, Valencia protiv Cartagene 2-1, Real Sociedad protiv Malage 1-0, a još se igra susret Tenerifa i Las Palmasa.

(Hina/g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

SevillaOsasunaRacing

Ostale Vijesti