Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Serderov blizu povratka u Prvu HNL, Puljani žele i ofenzivca Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 19:35

Na Aldo Drosinu stigao i bivši reprezentativac Čilea.

Pulski prvoligaš u sezonu ulazi s novim trenerom, ali i u potpuno izmijenjenom sastavu. Nakon što su klub napustili glavni igrači iz prethodnih sezona Šime Gržan, Stefan Lončar te sjajni Japanac Taichi Hara, baskijski vlasnici rade punom parom kako bi pronašli adekvatne zamjene, ali i dodatno pojačali momčad.

Do sad su u Pulu pristigli branič Bernardo Matić, veznjak Frano Mlinar i napadač Miroslav Iličić. Također, osigurani su ostanci Einara Galilee i Rafe Navarra, a klub je predstavio kao pojačanje Theophilusa Solomona te Erhuna Obanora, no oni se još nisu pojavili na najvećem hrvatskom poluotoku, navodno su zapeli u Albaniji gdje čekaju papire za ulazak u Hrvatsku.

Danas je službeno predstavljen i vratar Gonzalo Collao, koji stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Extramaduri. 23-godišnjak je prije španjolske avanture igrao za Universidad de Chile i Cobreolu, a može se pohvaliti i nastupom za čileansku reprezentaciju u dvoboju protiv Rumunjske.

Međutim, glavna vijest dana je mogući dolazak nekadašnjeg igrača Intera iz Zaprešiča i bivšeg mladog ruskog reprezentativca Serdera Serderova. 27-godišnjak je u dresu Diva iz predgrađa u sezoni i pol upisao 40 nastupa u Prvoj HNL u kojima je zabio 16 golova te pridodao dvije asistencije.

Kad je bilo i više nego jasno da će se Inter teško spasiti od ispadanja iz lige Serderov je je napustio Zaprešić i istog ljeta pristupio mađarskom Mezokovesdu, s kojim je potpisao do ljeta 2023. godine.

Krajem prošle godine zadobio je ozljedu koljena nakon čega je izgubio mjesto u momčadi te su veliki izgledi da bi ga sljedeće sezone mogli ponovno gledati na travnjacima Prve HNL. Istra 1961 navodno Serderova želi dovesti na jednogodišnju posudbu, a sukoro bi trebali saznati u kojem smjeru ide ova priča.

No, tu nije kraj vijesti, ili bolje rečeno glasina iz Pule jer Zeleno-žuti žele napad pojačati ofenzivcom Hajduka Marinom Jakolišem, koji je na meti i matičnog Šibenika.


Tagovi

Prva HNLIstra 1961Serder Serderovtransferi

Ostale Vijesti