REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Senzacija na pomolu: RB Leipzig u foto finišu dovodi Josipa Šutala za 25 milijuna eura!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.08.22. | 13:45

Ponovili bi 'modus operandi' kao s Joškom Gvardiolom, s tim da bi Dinamo dobio 18 milijuna eura fiksno pa onda dodatnih sedam kroz bonuse.

Kraj ljetnog prijelaznog roka i onda – senzacija! Prema informacijama koje donosi 24sata, Josip Šutalo je nadomak transfera u RB Leipzig!

Pregovori su u tijeku, a čelnici njemačkog kluba zasad su spremni ponuditi 18 milijuna eura fiksno te dodatnih sedam milijuna eura kroz bonuse, a Dinamo bi zadržao pravo i na određeni postotak od sljedeće prodaje. Čelnici RB Leipziga žele odmah potpisati ugovor s talentiranim braničem Dinama i odnedavnim hrvatskim reprezentativcem pa ga onda – baš kao što je to bio slučaj kod Joška Gvardiola – ostaviti u Dinamu do kraja sezone.

22-godišnjak rodom iz Čapljine posljednjih godinu dana igra fenomenalan nogomet pa tako interes kluba veličine RB Leipziga nimalo ne iznenađuje. Nakon što je odradio jako dobru posudbu u Istri 1961, Šutalo se vratio u Dinamo te je prošao put od posljednjeg do prvog stopera Plavih. U svakoj novoj utakmici djelovao je sve bolje, a ove godine je debitirao za hrvatsku reprezentaciju. U obje utakmice (Danska, Francuska) Hrvatska je minimalno slavila, a Šutalo bio ponajbolji igrač na terenu. Početkom ljeta pisalo se o intersu Monze, ali jasno je kako to nije klub njegovog renoma, usprkos tome što su navodno Berlusconi i ostatak društva bili spremni ponuditi negdje oko 20-ak milijuna eura.

Dinamu je važno da Josip Šutalo ne ode odmah, naročito sad kad je postalo poznato da njegov prezimenjak Boško dugo neće biti na raspolaganju Anti Čačiću zbog grozne ozljede koju je zadobio u Šibeniku. Kad bi kojim slučajem Šutalo otišao odmah, što očito nije ni želja RB Leipziga, već samo hipotetska situacija, onda bi Plavi ostali tek na Lauritsenu, KTC-u, Periću i Dilaveru.

Tek treba vidjeti što će se dogoditi, ali budući da su čelni ljudi Leipziga oduševljeni onime što je u prethodna dva transfera stiglo iz Maksimirske 128 (Olmo, Gvardiol), nemaju razloga sumnjati da ih isto tako jednog dana neće oduševljavati i Josip Šutalo...


Tagovi

Josip ŠutaloDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti