Igor Kralj/ PIXSELL
Igor Kralj/ PIXSELL

Senzacija na pomolu: Lovren se vraća u Dinamo?!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 12:44

Zagrebački klub ponudit će mu ugovor do kraja sezone.

Prema pisanju Metaratingsa, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (32) mogao bi se vratiti u zagrebački Dinamo! Prema pisanju ruskog medija, Lovren još se nije odlučio hoće li se vratiti u Zenit nakon dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Kataru, a zagrebački klub sprema mu ponuditi ugovor do kraja sezone, nakon čega će hrvatski reprezentativac odlučiti gdje će nastaviti svoju karijeru.

Lovren je dijete Dinama za čiju je prvu momčad debitirao nakon sezone provedene na posudbi u Interu iz Zaprešića. Za Plave je odigrao sezonu i pol, na poziciji stopera i desnog beka, a početkom 2010. prešao je u Lyon za devet milijuna eura. Lovren je za Dinamo odigrao 55 utakmica i zabio tri pogotka. S Dinamom je osvojio dva naslova prvaka i jedan Kup, te je u dva navrata igrao grupnu fazu Europske lige.

U Zenit je stigao u ljeto 2020. nakon što je osvojio europski naslov, a onda i Premier ligu s Liverpoolom. Ruski velikan kupio ga je za 12 milijuna eura, a Lovren se odmah nametnuo svojim igrama i karakterom i vrlo je brzo zaslužio kapetansku traku. U svojoj prvoj sezoni u Zenitu osvojio je prvenstvo Rusije, osvojio je i dva Superkupa, a Zenit je i u ovom trenutku vodeća momčad Rusije. Lovren je ove sezone odigrao 19 utakmica za Zenit, svaku s kapetanskom trakom oko ruke.

Zbog ozljede gležnja hrvatski branič propustio je sve utakmice Zenita u 2022. i svakako bi bio veliko pojačanje za Dinamo u borbi za naslov prvaka Hrvatske, a budući da iz plavog tabora vijest nisu htjeli ni potvrditi, ali ni demantirati, jasno je kako je sve moguće. Nadalje, teško je očekivati da će Lovren opet u Englesku budući da je Premier liga zabranila dovođenje igrača iz Ukrajine i Rusije do kraja sezone zbog regularnosti lige (Isto vrijedi i za Talijane), pa bi se tako mogla dogoditi da Lovren pristane vratiti se u matični klub kako bi održao formu na željenoj razini.

Lovren je u Liverpoolu zarađivao 100 tisuća funti tjedno, a u Zenitu navodno i više. Dinamo mu ne može platiti toliku cifru, pisalo se o iznosu od 40 tisuća eura mjesečno, te će morati igrati na 'kartu' emocija.

Kopićev Dinamo igra pretežito s trojicom u zadnjoj liniji, a Lovren bi u slučaju dolaska, vjerojatno, zaigrao na poziciji središnjeg braniča, dok bi se Josip Šutalo pomaknuo na desnu stranu.


Tagovi

Dejan LovrenDinamo ZagrebGNK DinamoZenitHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti