Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Senzacija na Poljudu: Istra srušila Hajduk u 11. minuti nadoknade!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 22:01

Završilo je 0-1

Ništa od rekorda Hajduka i šest pobjede u nizu, Istra 1961 je u sudačkoj nadoknadio došla do prvog trijumga u sezoni i šokirala Poljud nakon što je odigrala dobro drugo poluvrijeme i kaznila promašaje Hajduka koji je odigrao najslabiju utakmicu sezone. Ništa od najboljeg starta Bijelih, serija je stala….

Stručni stožer Hajduka odlučio se ipak na poziciji polušpice za Vadisa Odjidju-Ofoea koji je dobio prednost u odnosu na startera iz prošle utakmice Yassinea Benrahoua. U zapisnik, odnosno na klupu vratio se nakon duge stanke prvi kapetan Hajduka Lovre Kalinić.

Gostujući trener David Català dosta je ispremiješao momčad kao što je i rekao u najavi da će igrati najbolji po njegovom ukusu. 

Već u trećoj minutu veliku priliku nije iskoristio Filip Krovinović koji je se s pet metara pucao visoko iznad vrata. Mogao je donedavni Hajdukovac Mario Čuić u šestoj minuti donijeti Istri vodstvo, ali je pucajući glavom pogodio gredu. Ubrzo je i Dario Melnjak na drugoj strani bio u šansi, izašao sam pred Lovru Majkić, ali vratar Puljana izašao je kao pobjednik, odlično ušao u šut i obranio. Iduća prigoda isto je bila Melnjakova, ali udarac je bio prelagan za Majkića.

Potom se Marko Livaja nezadrživo sjurio prema vratima Istre, ali je pucao preko gola, bila je to još jedna prilika Hajduka koji se nametnuo kao bolji rival, dok su Puljani vrebali kontru ili neki prekid i mijenjali sustave u hodu. Hajduk je nošen publikom stvorio golemi pritisak prema Istrinom golu, Emir Sahiti je odlično ubacio za Livaju malo nakon prve njegove prilike, ali je obrana gostiju uspjela izbiti loptu u korner nakon kojeg se izrodio kontrafaul u petercu.

U 42. minuti je Hajduk zatresao mrežu Istre no Melnjakov pogodak na ubačaj Odjidje nije priznato zbog zaleđa, a negdje minutu potrajala je komunikacija s VAR sobom dok Igor Pajač nije visoko podignuo ruku u zrak.

Na samom startu ista priča, Livaja je zabio, ali opet je bilo zaleđe i ponovno se čekalo da se to iz VAR sobe sa sigurnošću potvrdi. Malo kasnije Istra je došla do svojih par minuta, izvela je tri vezana kornera nakon kojih nije bilo većih opasnosti po vrata Bijelih. Stigli su gosti do daha pa su tako nakon jednog kontinuiranog napada imali pokušaj Luke Hujbera koji je odbio Ivan Lučić.

Volej Livaje na ubačaj Fahda Moufija uskoro je završio pokraj gola, Hajdukov kapetan lijepo je ušao iza leđa obrane, ali je bio neprecizan. Nastupio je period kada su treneri zamjenama pokušali nešto promijeniti, pa je tako na strani Bijelih ušao Benrahou umjesto Krovinovića, a još ranije stručni stožer Hajduka zaigrao je na kartu džokera Leona Dajakua.

Vidjeli smo potom pokušaj ubačaja Ante Ercega koji je pročitao Lučić, spriječio opasnost. U nadoknadi je Istra imala pokušaj iz slobodnjaka, a Hajduk glavom preko Zvonimira Šarlije.

A onda je Istra zabila za pobjedu golom Mate Lisice duboko u sudačkoj nadoknadi iz koja je bila toliko duga nakon što je Erceg dugo ležao nakon prekršaja Šarlije.

HAJDUK - ISTRA 1961 0-1 (0-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 24.893. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Kristijan Novosel (Valpovo). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Strijelci: 0-1 Lisica (90.+11)

Hajduk: Lučić – Moufi (od 78. Mikanović), Šarlija, Diallo (od 46. Ferro), Melnjak - Sigur, Krovinović (od 70. Benrahou) - Dolček, Odjidja-Ofoe (od 79. Kalik), Sahiti (od 64. Dajaku) - Livaja. Trener: Adnan Čustović.

Istra 1961: Majkić - Hujber, Majstorović, Marešić, Devetak, Valinčić (od 82.Douglas) – Kadušić (od 82. Lisica), Blagojević (od 55. Mlinar), Petrusenko, M. Čuić (od 67. Vuk) – Erceg. Trener: David Català.

Žuti kartoni: Dolček 84., Šarlija 90. (Hajduk), Blagojević 16., Mlinar 68. Erceg 78. (Istra 1961).

Crveni kartoni:



Tagovi

HajdukIstra 1961PoljudHNL

Ostale Vijesti