Senzacija: Branitelj naslova i sudionik SP-a izgubio od 109. reprezentacije svijeta!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 06.01.19. | 13:56

Ovo nitko nije očekivano.

Odigrana je druga utakmica 17. prvenstva Azije koje se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nakon što su domaćini jučer na otvaranju prvenstva neočekivano ispustili bodove protiv Bahreina (1:1), u drugoj utakmici dogodila se prava senzacija.

Reprezentacija Jordana, 109. na svijetu, svladala je aktualnog prvaka i sudionika prošlog Svjetskog prvenstva, Australiju. Jedini pogodak na utakmici zabio je Anas Bani Yaseen nakon ubačaja iz kuta u 26. minuti utakmice. Australci su na kraju imali 76 posto vremena loptu u svojim nogama, poništen pogodak u završnici dvoboja zbog zaleđa, kao i dva mrtvaca, ali nisu uspjeli stići barem do boda protiv požrtvovnih Jordanaca koji su se orijentirali na kontranapade i na kraju imali jednako udaraca u okvir kao i puno renominiranija reprezentacija (6-6).

Samo usporedbe radi, vrijednost ove australske momčadi prema Transfermarktu iznosi 36.8 milijuna eura, a jordanske 3.35, odnosno više od 10 puta manje.

Danas su na rasporedu još dvije utakmice, u drugoj utakmici skupine B igraju Sirija i Palestina, u drugoj utakmici skupine A Tajland i Indija.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Prvenstvo Azije

Ostale Vijesti