Reuters
Reuters

Senegalski premierligaši bili su prejaki za Ekvatorijalnu Gvineju: Moguće finale Manea i Salaha (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 22:00

Senegal je posljednji putnik u polufinale Afričkog kupa nacija gdje ih čeka Burkina Faso. Pobjednik tog susreta za zlatnu medalju igrat će protiv Egipta ili Kameruna.

Nakon Mohameda Salaha koji je bio heroj egipatske pobjede nad Marokom, put u polufinale izborio je i njegov klupski kolega Sadio Mane. Senegalci su opravdali ulogu favorite i s 3:1 slavili protiv Ekvatorijalne Gvineje.

Poražena momčad pružila je hrabar otpor, ali reprezentacija državice iz centralne Afrike sastavljena je uglavnom od igrača španjolskih niželigaša i kvalitetom nije mogla parirati Senegalu u čijoj prvoj postavi igra niz igrača s najviše razine.

Za vodstvo Senegala najzaslužniji je njihov najbolji igrač. Mane je vrhunski podvalio loptu za Famaru Diedhioua, a napadač turskog Alanyaspora zabio je za 1:0.

Mane je bio vrhunski raspoložen i zakuhavao je više opasnih situacija pred suparničkim vratima, ali mreža Ekvatorijalne Gvineje više se nije tresla u prvom dijelu. Šest minuta nakon odmora imali smo spornu situaciju kada je senegalski kapetan i stoper Napolija Kalidou Koulibaly igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudac je najprije pokazao na bijelu točku, ali je nakon pregledavanja VAR snimke zaključio da je lopta bila ubačena iz prevelike blizine, dok se Koulibalyjeva ruka nalazila u prirodnom položaju.

Unatoč poništenom jedanaestercu, Ekvatorijalna Gvineja došla je do izjednačenja svega nekoliko minuta kasnije. Strijelac je bio Jannick Buyla, veznjak španjolskog trećeligaša Gimnàstic de Tarragone.

Senegal je potom ponovno preuzeo inicijativu, pokazao razliku u klasi i riješio susret u desetak minuta. Najprije je za 2:1 pogodio veznjak Crystal Palacea Cheikhou Kouyate u 68. minuti.

Još jedan premierligaš - krilni napadač Watforda Ismaila Sarr - zabio je za konačnih 3:1 devet minuta kasnije.

Ukoliko Senegal i Egipat budu uspješni u svojim nadolazećim utakmicama, u finalu bismo mogli gledati sraz dva vjerojatno najbolja afrička nogometaša današnjice Sadia Manea i Mohameda Salaha - klupskih kolega iz Liverpoola.

POLUFINALE AFRIČKOG KUPA NACIJA

Srijeda, 2.2.

Burkina Faso - Senegal 20:00

Četvrtak, 3.2.

Kamerun - Egipat


Tagovi

Afrički kup nacijaSenegalEkvatorijalna Gvineja

Ostale Vijesti