Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Šef škole Modrih: „Brkljača u Dinamu? Prvi glas“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 09:34

„Više ne možemo šutjeti, moramo imati drugačiji status kod HNS-a“

Početkom godine na čelo Dinamove škole došao je Tomislav Butina, nekadašnji vratar Modrih. Preuzeo je tu funkciju u matičnom klubu od Željka Kopića koji je promoviran u šefa prve momčadi. Nakon nekoliko mjeseci rada i upoznavanja sa situacijom Butina je u velikom intervjuu za Sportske novosti govorio o nekim zanimljivostima mlađih kategorija u Hrvatskoj gdje je Dinamo godinama bio dominantan.

U jednom dijelu intervjua osvrnuo se na status koji njihove selekcije imaju u HNS-u, točnije mladići iz B momčadi Dinama.

„Mi moramo neke stvari definirati. Pitanje jest ovakvo – zaslužujemo li mi kao dugogodišnji nositelji kvalitete hrvatskog nogometa takav tretman? Kad je naša B momčad, u kojoj primarno igraju igrači 2003. i 2004. godište, bila zadnja ili predzadnja u 2. HNL mi smo šutjeli. Međutim, kad se situacija promijenila i kad su izvedbe i rezultati pokazali nešto drugo, onda više ne možemo šutjeti. Ta naša djeca dominiraju u 2. HNL, primjerice, pobjeđuju Varaždin koji ima prvoligaške ambicije. Da, naši dečki igraju u Drugoj ligi, ali to je naš razvojni projekt. To je naš put koji je pokazao da daje najbolje rezultate, ne samo kod nas, već i u cijeloj Europi. I sad, odjednom taj put ne valja!?“, rekao je Butina i dodao:

„Mi se kao Dinamo i kao škola moramo zaštiti, moramo zaštiti svoje interese i svoju djecu. Ovakav odnos mi ne zaslužujemo! Ako netko misli da mi ne znamo, u redu, možemo i to prihvatiti. Samo, netko će to morati argumentirati. Vidimo dobro što se događa s mlađim kategorijama na razini HNS-a. To nam daje za pravo da i dalje imamo nešto kazati, malo ozbiljnije i žustrije na tu temu. Sve ono što se događa u posljednje vrijeme na razini HNS-a nije dovoljno kvalitetno. Mi i dalje vjerujemo da smo lideri, da imamo ispravan model po kojem radimo, ali očekujemo da se to akceptira. Netko mora prihvatiti da uspješno radimo po scenariju koji imamo dugi niz godina.“

Iz glavnog rivala odjeknula je vijest da ponajveći talent Marko Brkljača neće potpisati ugovor, a odmah nakon pokrenule su se špekulacije da potpisuje za Dinamo. Odgovor na tu temu dao je i Butina.

„Prvi glas. O tome ne znam ništa. Nemam čak niti špekulaciju.“


Tagovi

Tomislav ButinaMarko BrkljačaDinamo ZagrebHNS

Ostale Vijesti