Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Sedmica Riječana u Pitomači, prvijenci Vučkića i Obregona u bijelom dresu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 16:49

Rutinska pobjeda prvoligaša u veoma teškim uvjetima.

Nogometaši Rijeke rutinski su slavili u 1/16 Hrvatskog kupa pobijedivši domaćina Pitomaču rezultatom 0:7. Strijelci pogodaka bili su Bušnja (4'), Vučkić (37', 57'), Vuk (49'), Abass (72', 90') i Obregon (89').

Već u samom startu utakmice, koja se igrala u veoma teškim uvjetima zbog mekanog terena, gosti su stigli do prednosti.

Obragon je prihvatio dubinsko proigravanje Libera, zaobišao domaćeg vratara, njegov udarac zaustavila je vratnica, ali je onda na odbijenoj lopti najspretniji bio Bušnja koji odmjerenim udarcem šalje loptu u malu mrežu.

Domaćini su se pobrinuli da sve bude na nivo u ovom danu koji se diljem Lijepe naše voli nazivati pravim nogometnim praznikom, ali i prije prvog sučevog zvižduka bilo je jasno da će oni danas teško do iznenađenja.

Bila je to igra mačke i miša, domaćin se branio, gosti napadali, ali je s nekoliko dobrih intervencija u prvi plan kod domaćina iskočio vratar Hrvoje Zdjelar.

Ipak, ni on nije mogao ništa u 38. minuti kad je za 0:2 zabio Haris Vučkić kome ovaj pogodak, za razliku od onog prije nekoliko dana u Kranjčevićevoj ulici, ipak nije poništen.

U nastavku, ako je i postojala neka vrste nade kod domaćina, ona je ugašena u 49. minuti.

Bušnja je prošao po desnoj strani, ubacio za Vuka koji je u sredini, on prima loptu između dva stopera i onda mirno i precizno gađa s 14 metara za 0:3.

11 minuta kasnije na semaforu je 0:4. S lijeve strane je okomito prema golu domaćina krenuo Obregon, njegov udarac zaustavio je vratar Pitomače, ali na odbijenoj lopti je Haris Vučkić koji zabija svoj drugi pogodak danas.

Uslijedilo je potom nekoliko zamjena u dresu Rijeke, Goran Tomić je htio sačuvati neke svoje igrače za prvenstveni ogled protiv Gorice, rezultat mu je to i dopuštao.

Najbolju priliku domaćin je imao u 68. minuti kad je dobar udarac Matančića zaustavio veoma dobri Zlomislić koji se već predstavio na Rujevici u pobjedi protiv Šibenika s nekoliko jako dobrih obrana.

Gosti su povećali svoju prednost na 0:5 u 72. minuti utakmice. Murić je prošao po desnoj strani, gotovo pa svi suparnički braniči su se fokusirali samo na njega, on povratnom loptom pronalazi potpuno usamljeni Issah Abass koji bez ikakvih problema zabija svoj prvi, a peti pogodak Rijeke na ovom susretu.

Posljednjih 15 minuta su na stoperskoj poziciji u Rijeci igrali Ivan i Hrvoje Smolčić. Potonji je standardni prvotimac i kapetan, dok je brat blizanac Ivan prošlu sezonu branio boje Orijenta 1919 koji sutra na svojoj Krimeji dočekuje branitelja naslova prvaka Hrvatskog kupa, zagrebački Dinamo.

U 78. minuti Jorge Obregon je nanizao nekoliko domaćih igrača, ali je izgubio snagu na samom kraju te utakmice pa je tako njegov udarac otišao visoko preko gola. Ipak ništa od pola tuceta golova za Rijeku. Zasad…

Do kraja utakmice zaprijetili su još Murić i Bušnja, ali ipak im je nedostajalo malo preciznosti. Isto se ne može reći i za Obergona koji je u 89. minuti prvo izborio, a potom i realizirao kazneni udarac.

Kad je domaćin u potpunosti klonuo sa snagom, u sudačkoj nadoknadi Abbas je zabio svoj drugi pogodak na utakmici, a sedmi Rijeke.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, svoju sljedeću utakmicu Riječani igraju ove nedjelje kad ih očekuje gostovanje u Gorici (17:00), dok se nogometaši Pitomače okreću obvezama u prvenstvu.


Tagovi

Hrvatski nogometni kupNK PitomačaHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti