Sedam najboljih klubova za početi karijeru na novom Football Manageru

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.11.17. | 13:51

Bivši klub Nike Kranjčara, najbogatiji engleski četvrtoligaš ili francuski Leicester, koga odabrati?

Ako imate novi FM i mučite se s odlukom s kim započeti prvi „sejv“, možda vam ovih nekoliko prijedloga bude od koristi.

AC Milan

Potpuno renovirana svlačionica talijanskog giganta iz Grada mode bit će osobit mamac za navijače rossonera, ali i za one koji ih ne vole jer je riječ o potpuno drugačijoj momčadi u odnosu na lanjsku. Možete li bolje od Vincenza Montelle uigrati novu momčad i detronizirati Juventus ili je još prerano?

Prvi redizajn za vas je odradio legendarni talijanski napadač koji sad sjedi na klupi Milana, ali budući da će i iduće sezone Milanovom treneru biti na raspolaganju kineski milijuni, vaš se dodir može osjetiti na momčadi za drugu sezonu.

Wolves

Wolverhampton je u stvarnom svijetu trenutačno vodeća momčad Championshipa i igraju najbolji nogomet u engleskoj drugoj ligi, a za sve se pobrinuo super-agent Jorge Mendes, koji skrbi za karijere Cristiana Ronalda i Josea Mourinha. U Wolvese je doveo nekoliko svojih igrača poput Rubena Nevesa i Diega Jote, sjajnih potencijala koji bi mogli izrasti u top igrače. Iduće sezone gotovo sigurno igrat će u Premier ligi, a godina inkubacije u drugoligaškom nogometu te praktički osiguran trofej u prvoj sezoni, nisu na odmet.

Napoli

Momčad je nakrcana napadačkim zvijezdama i stvorena je za totalni nogomet, Napoli ima najbolji napad u Italiji, ali i najbolju gol-razliku, što znači da ni obrana nije loša. Je li ovo godina u kojoj će Napoli konačno podići naslov u Serie A ili prvu europsku titulu od 1989. godine, sve ovisi o vama.

Portsmouth

Bivši klub Nike Kranjčara u njegovo doba igrao je u elitnom rangu engleskog nogometa, a sad je na margini. Ove sezone vratili su se u treću ligu, ali financije su im i dalje u kaosu, doduše ne u kakvom su bile proteklih nekoliko godina, no možete li zadržati pobjednički mentalitet koji su prenijeli iz niže lige? Samo ne dovodite Niku Kranjčara, vjerojatno će vas odšteta odvesti u stečaj, a hrvatski veznjak ovih dana ne može odraditi pošteni trening bez da se ne ozlijedi.

Nantes

Želi li netko pokušati stvoriti francuski Leicester, onda je Nantes momčad za njega. Tvorac Leicesterovog čuda, Claudio Ranieri, postavio vam je temelje i pretvorio je Nantes u priču sezone u francuskom nogometu, možete li i vi? Uspijete li, idući korak vam je napasti bogate PSG i Monaco te ih pokušati skinuti s vrha. Momčad je kombinacija mladosti i iskustva, ali nema mnogo poznatih imena, no obavite li svoj posao kako treba, uskoro će biti poznatija od Neymara i Mbappea. Obrana je čvrsta, a sve što vam treba jest pošten golgeter.

Forest Green Rovers

Poslastica za one koji vole niželigaški menadžment. Forest Green Roversi su idealan odabir za „seoske trenere“, imaju nešto slabiju momčad ali sa sasvim solidan budžet za League 2, odnosno četvrti razred engleskog nogometa. Preživite li prvu sezonu, odnosno ostanete li četvrtoligaš, stvorit ćete odlične temelje za izgradnju budućeg giganta engleskog nogometa.

AFC Wimbledon

Tužna nogometna priča koja bi jednog dana mogla imati svoj sretan svršetak. Wimbledon je prije 30-ak godina osvojio FA kup na uštrb jedne od najboljih Liverpoolovih generacija u povijesti, no prije 15-godina navijači su se odvojili matičnog kluba i osnovali vlastiti AFC Wimbledon. U 15 sezona čak šest puta izborili su plasman u viši rang i trenutačno su u trećoj ligi. Samo dvije dobre sezone dijele vas od povijesnog povratka u Premier ligu. Jeste li spremni za vašu „ludu bandu“?

(foto: Action Images)


Tagovi

Football ManagerNantesMilanNogomet

Ostale Vijesti