Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sedam golova u 'generalki': Rijeka s pobjedom ulazi u novu sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 19:39

Peta pobjeda iz šest pripremnih utakmica.

hrvatski prvoligaš Rijeka svladala je MTK iz Budimpešte u Kranjskoj Gori s 4:3 i tako pobjedom zaključila slovenske pripreme. Ovo je bila posljednja utakmica Tomićeve momčadi pred početak sezone koja za momčad s Kvarnera počinje 17. srpnja dvobojem protiv Gorice na Rujevici.

Rijeka je dobro otvorila susret, no izgledne prigode nisu iskoristili Prince Ampem Obeng i Robert Murić. Prvi su do pogotka stigli Mađari, nakon što je Ferreira iz blizine zabio za 1:0 vodstvo MTK-a. Ipak, do poluvremena je hrvatska momčad uspjela preokrenuti. Nakon nekoliko udaraca Issaha Abassa, koji je pogodio i stativu, lopta se u 28. odbila do Escovala koji iz blizine poravnava rezultat.

Rijeka je nastavila pritiskati i stvarati šanse, a bolju igru uspjela je kapitalizirati u 36., nakon što je Abassa napokon zabio glavom na asistenciju Lončara. Tri minute kasnije na semaforu je zabljesnulo 3:1 za Rijeku. Pogodak je postigao sjajni Murić, prizemnim udarcem s 20 metara.

Rijeka je bolje otvorila i nastavak, prilike za četvrti gol propustili su Escoval, te dva puta Bušlje, da bi u 55. Galović glavom pogodio na asistenciju Pavičića iz kornera za 4:1.

Momčad Gorana Tomića u potpunosti je dominirala dvobojem, no tada je upala u 'crnu rupu' te su se Mađari s dva brza gola vratili u igru. U 58. Grozava je zabio nakon kontre, a 10 minuta kasnije Kata je udarcem ljevicom s 25 metara zabio za konačnih 4:3. Do kraja utakmice Mađari su bili bliže pogotku, no Rijeka je uspjela zadržati prednost i s pobjedom zaključiti pripreme.

Rijeci je ovo bila peta pobjeda iz šest utakmica na pripremama, a jedini remi Riječani su ostvarili protiv slovačke Žiline.

Igralište Čičare. Sudac: Žnidaršić (Slovenija)

Strijelci: 0:1 Ferreira (21'), 1:1 Escoval (27') 2:1 Abass (36'), 3:1 Murić (39'), 4:1 Galović (56'), 4:2 Grozav (58'), 4:3 Kata (68').

HNK RIJEKA: Labrović, Galović, Murić, Pavičić, Obeng, Vukčević, Abass, Čerin, Lončar, Escoval, Tomečak. Još su igrali: H. Smolčić, I. Smolčić, Drmić, Mudražija, Velkovski, Karrica, Bušnja, Ristovski.

MTK: Bence, Ferreira, Zsombor, Ramadani, Weir, Grozav, Herrera, Balazs, Perković, Dimitrov, Miovski. Još su igrali: Varju, Mezei, Vancsa, Kata, Prosser, Kocsis, Amdeome, Kocasreti, Drljo, Palincsar, Kovacs, Nagy, Baki.


Tagovi

HNK RijekaRobert MurićIssah AbassPrince Ampem ObengJoao Escoval

Ostale Vijesti