Sedam godina od tragedije za koju nitko nije odgovarao: Tužna obljetnica smrti Hrvoja Čustića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.04.15. | 10:44

Točno sedam godina prošlo je od tragične smrti Hrvoja Čustića...

Nesretnog 29. ožujka 2008. godine u Zadru je gostovala Cibalia, a nakon jednog duela s mladim gostujućim debitantom Tomislavom Jurićem, domaći napadač Hrvoje Čustić pao je i udario u betonski zid uz aut liniju.

Čustić je zaradio nagnječenje mozga i frakturu lubanje, te je iste večeri hitno operiran u zadarskoj bolnici. Prvi dani koje je proveo u induciranoj komi upućivali su na oporavak, no stanje se naglo pogoršalo i 25-godišnji Hrvoje je preminuo 3. travnja.

Hrvatska, ali i svjetska javnost ostale su u šoku. Čustićevu smrt istraživalo je i Državno odvjetništvo, no za propust koji je doveo do tragedije na koncu nije odgovarao – nitko. Stanovi su „ušminkani“, na njima se i dalje igra prvoligaški nogomet, ali bez Hrvoja.

HNL je tako jedna od rijetkih liga, a Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u Europi u kojoj nitko nije smrtno stradao zbog navijačkog nasilja. Istodobno, jedna je i od rijetkih liga u kojoj je nogometaš poginuo igrajući utakmicu. Radi „kobnog zida“ koji jednostavno nije smio biti toliko blizu travnjaka...

Hrvoje Čustić bio je dijete Zadra, gdje je i rođen 21. listopada 1983. godine. U kadetskom uzrastu kratko vrijeme je proveo u Hajduku, iz kojeg se vratio u matični klub. Kasnije je s Marijom Mandžukićem igrao u Zagrebu, potom bio član Međimurja, a onda je uslijedio novi povratak kući u Zadar. Bio je i mladi hrvatski reprezentativac, uz Luku Modrića, Vedrana Ćorluku i Eduarda da Silvu.

I danas Čustić živi u sjećanju zadarskog Tornada, te hrvatske „jedinice“ Danijela Subašića, koji na svakoj utakmici nosi majicu s njegovim likom ispod dresa. Tog kobnog dana upravo je Suba ispucao loptu za koju se Hrvoje borio u nesretnoj 2. minuti. I ostao bez najboljeg prijatelja iz djetinjstva...

„Majicu s njegovim likom nosit ću do kraja karijere, Čusta nikada neće biti zaboravljen“, poručio je nedavno Subašić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvoje ĆustićZadarNK ZadarDanijel SubašićTornado

Ostale Vijesti