Schalke se nalazi pred ponorom zbog neshvatljivih grešaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 08:26

Teško stanje u Gelsenkirchenu.

Situacija u Schalkeu iz dana u dan sve je teža. Već su devet prvenstvenih utakmica bez pobjede, posljednju su slavili 17. siječnja protiv Borussije (M), a od tada su upisali četiri remija i pet poraza, od čega su dva bila 5:0, a jedan s pogotkom manje u mreži. 

Pored toga, u njemačkim medijima se već neko vrijeme piše o Schalkeu kao o klubu koji je u financijskim problemima. Bundesligaš je jedan od malobrojnih klubova koji je svoju četvrtu ratu od TV prijenosa prošlog mjeseca (16 milijuna eura) morao uplatiti na račun treće strane kako bi izbjegao financijski kolaps.

Jedan od razloga za to su očajni potezi klupske uprave prilikom prodaje igrača. Odnosno, prodaje mnogih kapitalaca nije niti bilo. Mediji pišu o "Nübel" situaciji, njemački golman i kapetan Schalkea je premješten na klupu zbog prelaska u Bayern po isteku ugovoru. Sedmi najskuplji igrač momčadi, koji vrijedi 9,5 milijuna eura i mogao je donijeti lijepu zaradu, odlazi na klupu Bayerna jer se predugo čekalo s njegovom prodajom.

A nažalost po navijače i klub, Nubel nije jedini. Leon Goretzka je također prešao u Bayern besplatno, a mogao je donijeti 30-40 milijuna eura zarade. Max Meyer besplatno je završio u Crystal Palaceu, Sead Kolašinac u Arsenalu, Joel Matip u Liverpoolu. Pet igrača koji su bili nositelji igre momčadi napustili su Gelsenkirchen bez odštete, iako su klubu mogli donijeti iznos koji bi bio debelo iznad 50 milijuna eura. Nevjerojatne greške klupskih operativaca, a budućnost kluba sve je neizvjesnija jer je račun za naplatu stigao u najgore vrijeme. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexander NubelLeon GoretzkaSead KolašinacJoel Matip

Ostale Vijesti