Saul o Busquetsu: Stvari koje mene iscrpljuju njemu polaze prirodno od ruke

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.03.18. | 17:13

Atleticov vezni razgovarao je za španjolski El Pais.

Saul Niguez jedan je od najtalentiranijih igrača ove španjolske generacije – Atleticov veznjak nadaren je perfektnom tehnikom, dobar je u driblingu, a ima i sjajan šut i osjećaj za gol. 

Uz sve to, njegov set vještina čini ga prilično polivalentnim igračem, koji može bez većih problema obavljati različite uloge – od krilnog plejmejkera, preko registe do dinamičnog srednjeg veznog.

U posljednje vrijeme, pod Simeoneom, Niguez igra najpovučenijeg veznjaka, svojevrsnog organizatora igre, a u nedavnom velikom intervjuu za El Pais pričao je sa Diegom Torresom o Sergiju Busquetsu, svojoj poziciji i zahtjevima elitnog nogometa.

Na pitanje o tome je li teško biti organizator igre:

Da, pogotovo sa dublje pozicije u vezi. Ako igraš više, bliže protivničkom golu, imaš više vremena. U dubljoj poziciji, čak i kad igraš jednostavno, moraš dat vremena svojim suigračima. Busi [Sergio Busquets] zna kako se to radi“, rekao je Niguez.

O koordiniranju i kontroli ritma utakmice:

Najteži dio je donošenje odluka u djeliću sekunde. Možeš poslati loptu naprijed, između linija, možeš vratiti loptu nazad, rotirati suigrače. Busquets te natjera da napraviš sljedeći pas – da ti loptu s kojom odmah znaš koji ti je sljedeći korak. Za mene je to jako teško mentalno i troši puno koncentracije. Za njega je to prirodno“, nastavio je Španjolac.

O sličnosti njega i Busquetsa:

Mi imamo sličnu razinu tehnike, ali kada igrate duboko, nije riječ o tehnici, nego o tome kako biti unutar igre. Tu je potrebno iskustvo, a Busquets je tamo igrao pod Pepom, ali sada ima još više kontrole nad tempom utakmice“, zaključio je veznjak.

 

FOTO: Action Images


Tagovi

Saul NiguezSergio Busquets

Ostale Vijesti