REUTERS
REUTERS

Sat neumoljivo teče: Četiri ključna igrača Intera još uvijek nisu produžila ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 12:35

Među njima su Perišić i Brozović.

Inter je aktualni prvak Italije, kraj godine dočekat će kao vodeća momčad lige, a uspjeli su izboriti drugi krug Lige prvaka nakon punih 10 godina. Mnogi bi pomislili kako u crno-plavom dijelu Milana vlada pravo slavljeničko raspoloženje, pjesma, mir i spokoj.

No, situacija je ipak drukčija. Antonio Conte prošle sezone, a tim putem nastavio je i Simone Inzaghi, izgradio je svoju šampionsku momčad na krilima nekolicine igrača među kojima je i četvorka kojima na kraju sezone ističe ugovor. Riječ je Ivanu Peršiću, Marcelu Brozoviću, Stefanu De Vriju i Milanu Skriniaru. Iako se u talijanskim medijima stalno puštaju informacije kako će četvorka potpisati nove ugovore s Interom, činjenica je da još uvijek nisu. To znači da već od 1. siječnja 2022. mogu potpisati za neki drugi klub kojem će se onda pridružiti na ljeto, a Inter će ostati bez odštete za četvorku koja na Transfermarktu zajedno vrijedi 160 milijuna eura.

Najskuplji je slovački stoper Skriniar kojem se vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, De Vrij vrijedi 10 milijuna manje, a Brozović 40 milijuna. Najeftiniji je Ivan Perišić čija se vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura.

Koliko je ovaj kvartet značajan za Izaghijevu momčad, koja unatoč odlascima Lukakua i Hakimija i ove sezone djeluje jako dobro, dokazuje njihov broj odigranih utakmica. Brozović je nastupio u svih 25 ovosezonskih utakmica Intera, Perišić i Skriniar propustili su ih dvije, a De Vrij sedam.

Odlazak Lukakua i Hakimija Inter je relativno bezbolno nadoknadio dovođenjem jako dobrog Danezal Dumfriesa i starog, ali i dalje rasnog golgetera Edina Džeke. Hoće li Nerrazzuri moći nadomijestiti četvorku kojoj krajem godine ističe ugovor? Prilično teško...

Prvenstvo Italije nastavlja se 6. siječnja utakmicom Bologne i Intera na stadionu Renato Dall'Ara u 12:30. Do tada ćemo, vjerujemo, znati sudbinu barem nekolicine članova četvorke kojoj ističe ugovor.



Tagovi

InterSerie AMarcelo BrozovićMilan SkriniarIvan PerišićStefan de Vrij

Ostale Vijesti