Reuters
Reuters

SASTAVI (Švicarska - Kamerun): Zakaria, Seferović i Aboubakar na klupi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 10:02

Utakmica počinje u 11 sati na Al Janoub stadionu u Al Wakrahu.

amerun je završio kvalifikacije ispred Obale Bjelokosti, a golom u 124. minuti produžetaka s Alžirom izborio put u Katar. Težak je to bio put za Kamerunce koji nisu ni sjena momčadi koju je predvodio u napadu današnji predsjednik Saveza Samuel Eto'o.

On pak vjeruje da će Kamerun igrati finale Svjetskog prvenstva, a po njegovoj procjeni to bi bilo protiv Maroka koji je jučer remizirao s Hrvatskom. Ne ide im baš u prilog učinak na posljednjim Mundijalima. Na posljednjem ih nije bilo, a u dvije smotre 2010. i 2014. upisali su tek jednu pobjedu.

Uz to od posljednjeg njihovog prolaska skupine je prošlo 32 godine, a dodamo li tome učinak današnjice jasno je zašto ih se gleda kao autsajdere skupine G. Samo u posljednje četiri utakmice ne znaju za pobjedu, a završili su ih s dva remija i isto toliko poraza.

Ipak, Švicarci su danas izraziti favoriti koji su na posljednjem Euru stigli do četvrtfinala gdje su zapeli protiv Španjolske u raspucavanju jedanaesteraca. Kvalifikacije su završili ispred Italije koja se na kraju nije kvalificirala u Katar, a u međuvremenu su još slavili jednom protiv Portugala, Španjolske i Češke.

Švicarci su uoči SP-a odradili provjeru s Ganom koja ih je trebala pripremiti za Kamerun, a to nije prošlo najbolje jer su poraženi s 0:2. No, oni su uvijek pri vrhu i uvijek se uvjerljivo plasiraju na velika natjecanja, a igrali su i Final four Lige nacija. Često su nepredvidivi, ali dojam je da ova generacija ima još toga za pokazati.

Švicarska (4-2-3-1): Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Shaquiri, Sow, Vargas - Embolo

Kamerun (4-3-3): Onana - Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo - Anguissa, Hongla, Oum Gwe - Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi



Tagovi

Švicarska nogometna reprezentacijakamerunska nogometna reprezenatcijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti