REUTERS/Thaier Al-Sudani
REUTERS/Thaier Al-Sudani

SASTAVI (Kanada - Maroko): En-Nesyri, Ziyech i Boufal napadaju Kanađane

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 14:24

Utakmice počinje u 16 sati

Kanada je oduševila svijet igrom u prvom kolu protiv Belgije, dosta su prepotentno najavljivali dvoboj protiv Hrvatske, a onda su popili četvorku i postali druga reprezentacija koja se oprostila od Svjetskog prvenstva. Sada igraju za prestiž. U pet utakmica na Mundijalima nisu upisali bod i sigurno neće odustati od tog nastojanja samo zato što nemaju šanse za drugim krugom.

Maroko ima jednu od najjačih generacija u povijesti, možda i najjaču i jako je blizu prolasku u drugi krug. Danas im je potreban samo bod! Čak i s porazom mogu proći, ako Hrvatska pobijedi Belgiju ili ako naša utakmica završi neriješeno, ali u tom slučaju ne bi smjeli upisati poraz od dva ili više razlike.

No, o tom, potom, Maroko u dvoboj ulazi kao favorit i želi postati druga afrička reprezentacija koja će izboriti osminu finala natjecanja i tek četvrta kojoj bio to pošlo za rukom u dva ili više navrata na Mundijalima. Jedini put do sada osminu finala igrali su 1986.

Prema Germanijinom tečaju Maroko je favorit, ali ne pretjerani. U prve dvije utakmice prikazali su pragmatičnu igru, koja ne oduševljava gledatelje, ali koja donosi rezultat. Ne primiti pogodak protiv aktualnog srebra i bronce i Europe nije mala stvar, no, danas će morati odigrati nešto otvorenije, a to bi moglo pogodovati brzim i okomitim Kanađanima.

Glavni sudac utakmice je Raphael Claus iz Brazila.

Sastavi:

Kanada (4-4-2): Brojan - Johnston, Vitoria, Miller, Adekugbe – Buchanan, Kaye, Osorio, Hoillet – Larin, Davies.

Maroko (4-3-3): Bono – Hakimi, Agueard, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Sabiri, Ounahi – Ziyech, En-Nesyri, Boufal.



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.kanadska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti