REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

SASTAVI (Brazil - Švicarska): Militao mijenja Danila, Neymar ni na klupi, Shaqiri i Zakaria kreću s klupe

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 15:58

Četvrta utakmica skupine G igra se na 974 stadionu u Dohi s početkom u 17 sati.

Zašto su došli u Katar s etiketom prvog favorita pokazali su nam Brazilci na otvaranju prvenstva sa Srbijom. Nije bilo strane s koje nisu prijetili srpskim vratima, a na kraju su spakirali dva puta loptu iza leđa Milinkovića-Savića. Gađali su Brazilci sa svih strana, a do 23 pokušaja prema vratima devet ih je išlo u okvir.

Posebno spektakularan trenutak bio je kod drugog gola dvostrukog strijelca Richarlisona kad je na Neymarovu asistenciju sam sebi još namjestio poluškarice. Vodile su se rasprave treba li Richarlison igrati od prve minute za Brazil, a one koji su se još i nakon prvog poluvremena protiv Srbije iščuđavali Titeu zašto ga drži poklopio je s dva gola za pobjedu.

Koliko god Brazilci mogu biti zadovoljni prikazanim, toliko su ostali i zabrinuti zbog Neymara. Izašao je njihov najbolji igrač iz igre u 80. minuti nakon ozljede gležnja, a kako se saznalo dan nakon utakmice nećemo ga gledati do kraja grupne faze. Osim njega neće biti ni desnog beka Danila (koji se ipak našao u zapisniku utakmice), ali Brazilcima taj podatak i nije preveliki šok jer u rosteru je niz imena koji mogu uskočiti umjesto ovog dvojca bez kojeg će biti danas protiv Švicaraca.

Švicarci nisu nešto pretjerano oduševili, ali su bili standardno precizni kao i u svemu te prvu utakmicu završili s pobjedom. Slavili su protiv Kameruna minimalno s 1:0 i preskočili prvu prepreku, a kako će protiv Brazila teško je prejudicirati. I oni, i Srbi, kvalificirali su se kao prvi u skupini ispred jakih reprezentacija kao što su Italija i Portugal, ali ono što Brazil pokazuje još pod posljednjeg Mundijala teško da ima u grupi objektivnog protivnika koji bi ih zaustavio. U prvih 11 Švicarske neće biti asistenta protiv Kameruna Xherdana Shaqirija, kao ni veznjaka Chelseaja Denisa Zakarije.

Brazil (4-2-3-1): Alisson - Militao, T. Silva, Marquinhos, Alex Sandro - Fred, Casemiro - Raphinha, Paqueta, Vinicius Junior - Richarlison

Švicarska (4-2-3-1): Widmer, Aelvedi, Akanji, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Reider, Soq, Vargas - Embolo



Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti