Santini zabio u pobjedi Caena (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 09.09.17. | 21:57

Bila je to treća pobjeda njegove ekipe u novoj sezoni.

Već u petoj minuti utakmice Santini je imao loptu na 11 metara što je uspio pretvoriti u pogodak, no krajem prvog poluvremena Dijon je izjednačio preko Mariea. Obje su ekipe imale svoje prilike tokom prvih 45 minuta pa se remi na poluvremenu činio dosta realnim.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.227%;"><iframe src="https://streamable.com/s/lghw1/gwqbza" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Drugo poluvrijeme donijelo je također izjednačenu utakmicu, a činilo se kako se ide prema podjeli bodova. Caen je u 79. minuti ostao s igračem manje, isključen je Mbengue, no samo dvije minute kasnije stigli su do pogotka za pobjedu. Nisu ga zabili sami, Dijon je postigao autogol i domaći su na kraju slavili s(p)retnu pobjedu. Bila im je to treća pobjeda u pet dosadašnjih kola i trenutno su na visokom petom mjestu francuskog prvenstva.

U preostalim susretima vidjeli smo dvije pobjede gostiju. Nantes je slavio kod Montpelliera minimalnim rezultatom, a isti scenarij bio je i u utakmici Strasbourga i Amiensa koji je stigao do svoje druge pobjede ove sezone. Bez golova odigrali su Troyes i Touluose.

Rezultati Ligue 1:

Nice – Monaco 4:0
Caen – Dijon 2:1
Montpellier – Nantes 0:1
Strasbourg – Amiens 0:1
Troyes – Toulouse 0:0

(Foto: Screenshot)


Tagovi

Ivan Santini

Ostale Vijesti