REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Santi seli u London? Suigrač Vatrenog briljira u Nizozemskoj, smiješi mu se ogroman transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.04.24. | 19:09

Sjajni 22-godišnjak talijanskog podrijetla ove je sezone postigao čak 24 pogotka

Kad su prije nepune dvije godine čelnici Feyenoorda izdvojili četiri milijuna eura za dotad relativno nepoznatog napadača iz meksičkog Cruz Azula, navijači ponajvećeg nizozemskog kluba nisu znali što od njega mogu očekivati. Ne može se reći da je dočekan sa skepsom, Meksikanci su ga hvalili i prije nego što je odnio svoje talente u Eredivisie, a ni dvije godine kasnije, svi oni koji redovito pohode kultni De Kuip uvjerili su se kako je Santiago Gimenez – igračina!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 22-godišnji Meksikanac rodom iz Buenos Airesa, a porijeklom iz Italije, u proteklih godinu dana postao je miljenik navijača Feyenoorda. Dosad je u dresu rotterdamskog velikana skupio 83 nastupa, a to mu je bilo dovoljno da postigne 47 pogodaka i tome pridoda još devet asistencija. Naravno, sjajne igre ovog mladića koji ima još puno prostora za napredak zainteresirale su i neke od najvećih klubova svijeta, a najnovije informacije govore kako je najviše za suigračem Luke Ivanušeca zagrizao Tottenham koji od odlaska Harryja Kanea u Bayern još uvijek traži pravu 'devetku'.

Ove sezone u vrhu napada igra Son, ali iako južnokorejska mašina pruža vrlo dobre partije na neprirodnoj mu poziciji, trener Postecoglou uvjerio je nimalo rastrošnog predsjednika Levyja da mu u ljetnom prijelaznom roku dovede jedno pravo pojačanje u vrhu napada kako bi Sona mogao vratiti na poziciju na kojoj oduvijek igra najbolje – lijevo krilo. Iako se špekuliralo i o Toneyju, izgleda kako je prva violina Brentforda puno bliža nekim drugim londonskim klubovima (Chelsea i Arsenal), ali u Tottenhamu to ionako nikoga ne brine budući da je Gimenez jako zainteresiran za selidbu u englesku prijestolnicu.

Prema TM-u, Gimenez je trenutno najvrjedniji igrač Eredivisie (45 milijuna eura), a zasad nema informacija koja bi odšteta zadovoljila ljude s De Kuipa da 'dignu rampu' kako bi se Meksikanac mogao upustiti u pregovore s engleskim velikanom.

Inače, brojni strani mediji javljaju kako je Gimenez nije jedina devetka koju prate u Tottenhamu. Ako na relaciji Feyenoord – Tottenham ne uspiju pronaći zajednički jezik po pitanju odštete, onda bi se Spursi mogli Genoinom ofenzivcu Albertu Gudmundssonu kojeg već neko vrijeme prate i ljudi iz Intera.

U svakom slučaju, Tottenham će ovog ljeta dovesti novog središnjeg napadača. Gimenez, Gudmundsson ili neko treći, tek treba vidjeti, ali Postecoglou će vrlo vjerojatno dobiti jedno veliko pojačanje u vrhu napada. I, mora se reći, kako vodi Spurse u 'post Harry eri', sasvim sigurno je to i zaslužio.

(I.A.S.)


Tagovi

Santiago GimenezTottenhamFeyenoordLjetni prijelazni rok 2024.Ljetni prijelazni rok

Ostale Vijesti