Backpagepix/PRESS ASSOCIATION
Backpagepix/PRESS ASSOCIATION

Sane i društvo srušili Plave morske pse nakon dva isključenja, Hakimi bombom iz slobodnjaka donio Halilhodžiću prolaz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 21:56

Poznata su još dva četvrtfinalista Afričkog kupa nacija.

Danas su odigrane dvije utakmice osmine finala Afričkog kupa nacija. Senegal je s 2:0 nadvisio Zelenortsku republiku te će u četvrtfinalu igrati protiv boljega iz sutrašnjeg dvoboja Mali - Ekvatorijalna Gvineja, a Maroko je s 2:1 bio bolji od Malawija i čeka pobjednika utakmice Obala Bjelokosti - Egipat, koja se također igra sutra.

Ponudu za Afrički kup nacija pronađite OVDJE.

U ranijoj utakmici dana glavni favorit turnira opravdao je ulogu favorita i s 2:0 nadvisio Zelenortsko otočje. No, bila su potrebna čak dva crvena kartona Plavih morskih pasa, kako glasi nadimak otočke republike, da Senegal probije svoje suparnike. Prvo je u 20. minuti 'pocrvenio Patrick Andade nakon što je sudac promijenio žuti u crveni karton poslije gledanja VAR-a. Žrtva Andadeovog starta bio je igrač PSG-a Idrissa Gueye.

Drugi crveni karton stigao je u 57. nakon što je Vozinha brutalnim startom skršio Sadia Manea. S dva igrača manje u polju, Plavi morski psi nisu više mogli odolijevati Senegalu, Mane je šest minuta kasnije zabio za 1:0 lijepim udarcem od prečke (VIDEO), a konačni rezultat postavio je Bamba Dieng u drugoj minuti sudačke nadoknade (VIDEO).

U drugoj utakmici dana Maroko, kojeg vodi Vahid Halilhodžić stigao je do pobjede od 2:1 nakon preokreta protiv Malawija koji je šokirao favorizirane Marokance već u 7. minuti fenomenalnim pogotkom Gabadinha Mhanga koji je zabio nakon udarca s 35 metara udaljenosti (VIDEO). Maroko je stiskao cijelo poluvrijeme, Thomu je imao nekoliko sjajnih obrana no niti sjajni vratar Malawija u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela nije mogao spriječiti pogodak napadača Seville Youssefa En-Nesyrija (VIDEO).

Drugi dio prošao je u potpunoj dominaciji Maroka, a pobjedu Halilhodžićevoj momčadi donio je igrač PSG-a Achraf Hakimi fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca (VIDEO). Hakimi je time postao prvi igrač koji je zabio dva pogotka iz slobodnjaka na Afričkom kupu nacija od Geremija 2008.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

MarokoAchraf HakimiVahid Halilhodžićmarokanska nogometna reprezentacijaSenegalSenegalska nogometna reprezentacijaSadio ManeIdrissa GueyeAfrički kup nacija

Ostale Vijesti