Nino Strmotic/PIXSELL
Nino Strmotic/PIXSELL

San postaje java: Nikola Kalinić sve bliže povratku na Poljud?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 10:55

Kakav bi to napadački tandem Kalinić-Livaja bio...

U Hajduku se radi punom parom. Livaja je ostao, vratili su se Emir Sahiti i Josip Vuković. Marca Fossatija još se 'lomi', a čeka se i zeleno svjetlo iz Birminghama kako bi se s vratarom Lovrem Kalinićem dogovorilo produženje posudbe.

Već neko vrijeme kuloari tvrde kako uprava Hajduka razmišlja i o povratku Nikole Kalinića na Poljud. Ovaj 33-godišnji bivši reprezentativac pred Svjetsko prvenstvo 2018. vrijedio je 22 milijuna eura. No, potez nakon utakmice protiv Nigerije udaljio ga je iz reprezentacije, a od tada kreće igrački pad ovog svestranog napadača.

Igrao je Kalinić i dalje za velike klubove, iz Milana je prešao u Atletico Madrid, pa u Romu, a naposljetku i u Veronu. No, nigdje se nije proslavio. U zadnje tri sezone zabio je svega 11 golova. U siječnju će već imati 34 godine, ugovor s Veronom ističe mu idućeg ljeta, i možda je stiglo vrijeme za povratak u Hrvatsku. U svoj klub i svoj grad. Tamo gdje je započeo s nogometnom karijerom te se, uz pomoć Šibenika i Istre, otisnuo prvo u Blackburn, pa preko Dnipra stigao u Italiju u kojoj je proveo najveći dio svoje karijere.

Da povratak N. Kalinića na Poljud nije samo san Hajdukovih navijača, nego bi mogao postati stvarnost, potvrđuje jedan od eksperata za transfere, talijanski novinar Gianluigi Longari koji je objavio da Hajduk ozbiljno razmišlja o povratku Kalinića u Split, a sam Kalinić želi sporazumno raskinuti ugovor s Veronom..

Kada bi se Kalinić zaista vratio, onda bi Hajdukov napad mogao djelovati spektakularno. U samom vrhu Nikola Kalinić, iza njega Marko Livaja, a s krila još pristiže i mladi Stipe Biuk...


Tagovi

HajdukHellas VeronaNikola KalinićLovre KalinićMarko LivajaStipe BiukJosip VukovićMarco Fossati

Ostale Vijesti