LAURENCE GRIFFITHS/Action Images
LAURENCE GRIFFITHS/Action Images

San i dalje živi, Englezi pjevaju „It's coming home“ i prepuni samopouzdanja čekaju Italiju u finalu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.07.21. | 23:34

Finale: Engleska - Italija, Wembley, nedjelja, 21 sat.

Engleska je u finalu Eura! Izabranici Garetha Southgatea pobijedili su Dansku rezultatom 2:1, a do pobjede i finala stigli su tek nakon produžetaka. Danci su poveli preko Damsgaarda koji je zabio fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca u 30. minuti, ali su Englezi stigli do poravnanja devet minuta kasnije nakon što je autogol zabio Kjaer. Pogodak vrijedan finala zabio je kapetan Gordi Albiona Harry Kane u 104. minuti s bijele točke nakon što je najstrožu kaznu izborio Raheem Sterling.

U samom početku utakmice Englezi su bili opasniji. Vidjeli smo dvije poluprilike, prvo onu u šestoj minuti kad do lopte nije stigao Sterling, a drugu dvije minute kasnije kad je ubačaj zvijezde Cityja nije pronašao Saku.

Svega minuti kasnije Damsgaard se umalo našao u stopostotnoj prilici, ali on nije uspio prihvatiti jedno dodavanje pa tako ova prilika odlazi u nepovrat.

U 13. minuti – odlična prilika za Engleze. Sterling je pucao, ali ipak nije bio precizan. Engleski navijači već su vidjeli loptu u golu, ali svi znamo da završnica nikad nije bila jača strana Sterlinga. Eh, da je tu bio Kane…

Prvu pravu priliku na utakmici Danci su imali u 25. minuti. Raspoloženi Damsgaard pronašao je mjesta za udarac, ali njegov pokušaj s vrha 16-erca odlazi malo preko gola.

Ali, što nije uspio u 25. minuti, je pet minuta kasnije.

Slobodan udarac, bomba mladog veznjaka Sampdorije Damsgaarda i Danska vodi – 0:1

Pogodak danskog veznjaka pogledajte OVDJE

U tim trenucima, Wembley je zanijemio. Englezi nisu mogli vjerovati što se događa u tim trenucima, ali njihova sreća bila je ta što vodstvo Danaca nije dugo trajalo…

Igrala se 39. minuta, Saka je ubačajem tražio Sterlinga, Kjaer u želji da spriječi put lopte do zvijezde Cityja malo neoprezno reagira i na taj način zakucava loptu u mrežu Schmecihela – 1:1

Autogol kapetana Danske i heroja ovog Eura, neovisno o konačnom ishodu utakmice, pogledajte OVDJE

Iako su Englezi do kraja poluvremena stisnuli Dance, rezultat se nije mijenjao pa se tako na odmor otišlo s rezultatom 1:1

U nastavku, Englezi su nastavili pritiskati, a Schmeichel je u 55. minuti upisao veliku obranu nakon što je glavom pucao Maguire. Sedam minuta kasnije prijetio je i Mount, ali obrana Danske dobro je reagirala.

Obranu kapetana Leicestera pogledajte OVDJE

Zanimljivu situaciju vidjeli smo u 74. minuti kad je u kaznenom prostoru pao Kane. Wembley je eruptirao, navijači su tražili kazneni udarac, ali VAR je potvrdio odluku glavnog suca da se igra dalje.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE

Do kraja regularnih 90 minuta promjena na semaforu nije bilo, baš kao ni istaknutijih prilika za gol.

U produžecima su opet prvi zaprijetili Englezi, ali pokušaj Kanea odlično brani Schmeichel.

Englezi su napadali svim silama, konstantno su pleli mrežu oko gola Danaca, a ključan trenutak utakmice dogodio se u 103. minuti. Sterling je pao nakon jednog kontakta u 16-ercu, Kane je namjestio loptu na bijelu točku, njegov pokušaj obranio je Schmeichel, ali kapetan Gordi Albiona najbrži je na odbijenoj lopti i postiže pogodak za 2:1 u 104. minuti utakmice.

Pogodak Kanea pogledajte OVDJE

Englezi su zadržali dominaciju, a najbolju priliku za izjednačenje propustio je Braithwaite u 114. minuti.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao, Englezi slave, a nekako smo sigurni da se večeras u Londonu neće moći spavati od silnog pjevanja „It's coming home“.

Finale Eura igra se ove nedjelje s početkom u 21 sat na stadionu Wembley.


Tagovi

engleskaEngleska nogometna reprezentacijadanska nogometna ligaDanskaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti