Samo u Njemačkoj - Darmstadt nazvao stadion po preminulom navijaču!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.09.16. | 15:23

Prelijepa gesta bundesligaša

Kada u subotu Darmstadt bude ugostio Eintracht iz Frankfurta u standardnom bundesligaškom terminu od 15.30, počet će jedna nova era za 'Ljiljane'.

Bit će to prva utakmica na stadionu Jonathan Heimes, a ne radi se o nekom novom zdanju kluba iz Rhine-Main regije, već će aktualni promijeniti ime. Dosadašnje ime Merck-Stadion ide na kratko u povijesti, a novo ime stadion je dobio po mladom navijaču Darmstadta koji je u ožujku ove godine izgubio bitku s karcinomom.

Jonathan Johnyy Heimes imao je 26 godina kada je preminuo, a od svoje 14. godine vodio je borbu s rakom. Bio je strastveni navijač Darmstadta, a njegova životna priča ujedno je inspiracija za ovaj klub.

“Moraš se boriti, nije još kraj”, bio je moto kojim se Heimes obratio navijačima i igračima Darmstadta 2014. godine, što je bio motiv za 'Ljiljane' da se po prvi put u povijesti kluba domognu Bundeslige.

Inicijativu za promjenu imena stadionu pokrenuo je Jonathanov otac Martin, a klub ju je odmah prihvatio. Ostalo je samo dobiti dozvolu od farmaceutske tvrtke Merck da se na jednu godinu odreknu imena stadiona, a oni su to odmah prihvatili.

Prelijep gesta, bit će emotivno u subotu u Darmtsadtu...

(Foto: Action Images)

Germanijak i pratite na našoj Facebook stranici


Ostale Vijesti