REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Samo san ili realna opcija? Vrsaljka iduće sezone žele u bijelom dresu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 10:09

Hajduku treba desni bek, a navijači sanjaju klasnog

Uprava Hajduka za sljedeću sezonu želi složiti konkurentnu momčad za domaće prvenstvo. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius već je krenuo s čišćenjem u svlačionici, a na Poljud je doveo stopera Josipa Eleza i novog trenera Jensa Gusafssona.

Idući cilj je osigurati sredstva i riješiti status Marka Livaje i Lovre Kalinića, a kad bi to uspjeli onda bi krenuli po još kapitalaca. Poznato je da Hajduk traži igrače na više pozicija, a najkritičnija je ona desnog bočnog jer u perspektivi nema nijednog igrača koji može pokrivati tu stranu.

Prema pisanju Sportskih novosti, na Poljudu su počeli sanjati o dovođenju reprezentativnog beka Šime Vrsaljka. Klasni bek je želja navijača, a ni uprava ne bi imala ništa protiv ako bi se uspjeli naći financijski. No, koliko je to realno?

Vrsaljko ima još godinu dana ugovor s Atleticom i prima 1,5 milijuna eura po sezoni. Predsjednik Lukša Jakobušić na zadnjem obraćanju javnosti kazao je kako Hajduk nema novaca, ali je stabilan. Stoga za ostvarenje ovakvih snova trebali bi napraviti višemilijunsku prodaju, a postavlja se pitanje koga.

Prodajom mladih igrača, talenta, oslabit će se momčad, dok stranci s velikim ugovorima nemaju baš zainteresiranih koji bi plaćali odštetu za njih.

Vrsaljko je prema pisanju španjolskih medija otpisan u Madridu i zasigurno će tražiti novu sredinu. Dolazak na Poljud zasad zvuči kao jako nerealna opcija, ali Jakobušić i Nikoličius se dosad pokazali kao dobri u uvjeravanju pa možda i reprezentativni bek postane realnost kao što je i Livaja postao u veljači.


Tagovi

Šime VrsaljkoHajdukHNLHNL ikonePrva HNLHNS

Ostale Vijesti