Samo čekaju Tottija! Ovo su legende koji su pred kraj karijere morali promijeniti klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.02.16. | 14:28

Hoće li Francesco Totti završiti karijeru u nekom drugom klubu osim Rome?

To je jedno od glavnih nogometnih pitanja posljednjih dana. Izgledalo je kao da će 'Il Capitano' do kraja karijere ostati u svojem klubu, a onda se dogodio preokret. Totti je javno izrazio nezadovoljstvo, Spalletti ga potjerao iz kluba, a predsjednik Palotta jasno dao do znanja da trener ostaje u Romi. Nakon svega je samo pitanje hoće li Totti možda ipak odigrati posljednju sezonu u nekom drugom klubu.

Dok čekamo hoće li Totti ostati u klubu, nogometni portal Squawka nas je podsjetio na 9 igrača koji su promijenili klubove u smiraj svojih karijera.

John Terry – nije Terry još otišao iz Chelseaja, ali mu klub sa Stamford Bridgea nije produžio ugovor koji mu istječe ovog ljeta. U klubu tvrde kako će novi trener odlučiti o njegovoj budućnosti, a igrač smatra da se njegova budućnost već trebala riješiti. Na ljeto će on najvjerojatnije put SAD-a i MLS-a

Steven Gerrard – da je Jürgen Klopp ranije došao u Liverpool, možda bi Gerrard i dalje bio kapetan Redsa. Ovako je lani, u kaotičnoj situaciji s Brendanom Rodgersom, Gerrard odlučio otići i trenutno je član LA Galaxyja.

Iker Casillas – vjerojatno i najveći slučaj u ovom pobrojavanju. Casillas je još uvijek u jako dobroj formi, ali ga Real nije želio zadržati pa je 'Sveti Iker' već drugu sezonu na vratima Porta.

Xavi – u ovom slučaju nije bilo nikakvih trzavica ni repova. Xavi je htio kraj karijere provesti u Kataru, a nakon što je podigao trofej Lige prvaka, uputio se u Al-Sadd. Barcelona je programirano Rakitića postavila kao njegovog nasljednika.

Alessandro Del Piero – prije tri i pol godine je iz Juventusa otišao u Sydney, a onda igrao i u Indiji za Delhi Dynamos. Del Piero je prije 'Stare dame' igrao za Padovu pa nije bio u konkurenciji za 'one-club man' nadimak.

Frank Lampard – on je karijeru počeo u West Hamu, ali ju je 13 godina u Chelseaju obilježilo. Prije dvije godine je otišao u New York City koji ga je prošle sezone poslao na posudbu u Manchester City.

Raul – dok Cristiano Ronaldo nije srušio sve rekorde u Realu, one golgeterske je uglavnom držao Raul. No, to nije bilo dovoljno upravi 'Kraljevskog kluba' da ga ostave na Santiago Bernabeuu do mirovine te je Raul 2010. otišao u Schalke, a kasnije igrao i za Al Sadd te za New York Cosmos.

Massimo Ambrosini – nakon jedne sezone u Ceseni, Ambrosini je od 1995. do 2013. igrao u Milanu. No, posljednju je sezonu on umjesto na San Siru, proveo u Fiorentini.

Guti – još jedno dijete Reala koji je posljednju sezonu odigrao van Santiago Bernabeua. Ovaj zahvalni veznjak 2010. je otišao u Bešiktaš gdje je i završio s igranjem nogometa.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Francesco TottiIker CasillasRaulSteven GerrardJohn TerryMassimo AmbrosiniFrank LampardGutiXavi HernandezAlessandro Del Piero

Ostale Vijesti